27'nci Gezici Festival izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor

27'nci Gezici Festival 2-8 Aralık’ta Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da perdelerini açacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen 27'nci Gezici Festival, 2-14 Aralık tarihleri arasında yerli ve yabancı yapımlarını üç şehirde izleyicilerle buluşturacak. Festival afişini bu yıl da çizer Behiç Ak hazırladı.

Dünya Sineması, Kısa İyidir, Türkiye 2022 gibi klasikleşen bölümleriyle izleyicilerle buluşan festivalin Ankara gösterimleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla 2–8 Aralık tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Sinop gösterimleri 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi’nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde, Kastamonu gösterimleri ise 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek. 

FESTİVAL, SARAYBOSNA, TİFLİS, BAKÜ, DRAMA VE ÜSKÜP’TE DE İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

27 yıl önce Türkiye’nin farklı kentlerinde izleyicilerle buluşmak ve sinema konuşmak için yola çıkan festival bugüne kadar Ankara, Artvin, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edremit, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Sinop ve Van gibi şehirlerde izleyicilerle buluştu. Festival ayrıca, Saraybosna, Tiflis, Bakü, Drama ve Üsküp’te de gösterimler yaptı. 

27'nci Gezici Festival’in detaylı programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)