25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başvuruları başladı

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, festivalle birlikte kapalı olan Kavaklıdere sinemasının da açılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. "Kadınların Mirası" temasıyla düzenlenecek olan festival, sinemadaki kadın emeğinin önemine dikkat çekmek ve sinemacı kadınları cesaretlendirmek amacıyla Ankara’da yapılacak.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

Uçan Süpürge’den Ceren Kurt, festival başvuru formunun aktif hale getirildiğini ve dünyanın her yerinden başvuru almaya hazır olduklarını kaydetti.

Kurt, festival için başvuru formuna, www.ucansupurge.org.tr adresinden ve sosyal medya kanallarından ulaşılabileceğini söyledi.

26 MAYIS’TA PERDE AÇILIYOR

Festival kapsamındaki filmler, 26 Mayıs-5 Haziran arasında, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile birçok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla sinemaseverlerle buluşacak.

FESTİVAL MEKANI: İKİ SİNEMANIN TEKRAR HAYATA GEÇİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Festival mekanına ilişkin de bilgi veren Ceren Kurt, şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın ve Ankara Kent Konseyi'nin destekleri sayesinde, Ankara'nın kalbinde olan sinemaları tekrardan hayata kazandırmayı hedefliyoruz! Ankara şehir kültüründe yeri büyük olan 2 sinemanın, tekrardan aynı enerjiyle hayata geçmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi ve Uçan Süpürge Vakfı işbirliğinde çalışmalarımız sürüyor.”

‘KAVAKLIDERE SİNEMASI ‘UÇAN SÜPÜRGE’ İLE AÇILIYOR’

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, bu yılki festivalde bir ilkin de gerçekleştirileceğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile yaptıkları görüşmede kapalı olan Kavaklıdere ve Kızılırmak sinemalarını talep ettiklerini ifade eden Güner, Kavaklıdere sineması isteklerinin Yavaş tarafından kabul edildiğini açıkladı.