21 milyar dolarlık yazı tura: Twitter takipçileri Elon Musk'a 'hisselerini sat' dedi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın, gelir vergisi ödeyip ödememeyi Twitter'a sorduğu anket sonuçlandı. Oy verenlerin yüzde 58'i Musk'ın hisselerini satıp vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Demokratların önerdiği 'milyarderler vergisi'ne karşı çıkan milyarder Elon Musk'ın, bu vergiyi ödemek için hisselerini satmasını gerektiğini söyleyip ne yapacağını Twitter'daki takipçilerine sorduğu anketin sonucu belli oldu. Ankette oy kullanan 3,5 milyondan fazla Twitter kullanıcısının yaklaşık yüzde 58'i, Musk'ın hisselerini satmasını istedi.

ABD'de Demokratların önerdiği 'milyarderler vergisi', milyarderlerin gerçekleşmemiş kazançlarının, yani henüz satışı yapılmayan hisselerden kağıt üzerinde elde ettikleri kârların da vergilendirilmesini öngörüyor. Dünyanın en zengin insanı olmasına rağmen hisse senetleri dışında bir geliri olmadığı için neredeyse hiç vergi ödemeyen Musk ise bu vergiye karşı çıkıyor.

NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

Musk dün de, Twitter'da "Son dönemde gerçekleşmemiş kazancın vergiden kaçınmak olduğuna dair çok şey söyleniyor, dolayısıyla Tesla hisselerimin yüzde 10'unu satmayı öneriyorum. Bunu destekliyor musunuz?" diyerek bir anket açmıştı. Musk, anketten çıkacak sonuç doğrultusunda hareket edeceğini, dolayısıyla hisselerini satabileceğini açıklamıştı. Anketten yüzde 58 'evet' sonucu çıkması sonrası Musk'ın ne yapacağı merak konusu. Elon Musk'ın Tesla'daki toplam hisselerinin değeri 200 milyar dolardan fazla. Bu servetin önümüzdeki yıl daha da büyümesi beklenirken, vergi yasasının kabul edilmesi halinde yüklü bir vergi ödemesi gerekecek.

FİNANS DÜNYASI ŞAŞKIN

Musk'ın Twitter anketi, finans dünyasında da şaşkınlık yarattı. BBC Türkçe'nin aktardığına göre Venture yatırımcısı Chamath Palihapitiya, "21 milyar dolarlık bir yazı turaya Twitter'daki kalabalıkların karar verdiğine şahit oluyoruz" yorumunu yaptı.
Berkeley'den ekonomist Gabriel Zucman ise "Dünyanın en zengin insanının biraz vergi ödemesinin bir Twitter anketine bağlı olmadığı günü heyecanla bekliyorum" dedi.

'GELİR VERGİSİ ÖDEMESİNİN ZAMANI GELDİ'

Milyarderler vergisinin mimarı olan Senatör Ron Wyden da Musk'a dün tepki göstermişti. Wyden, Musk'ın Twitter'da açtığı anketi bir 'mizansen' olarak niteleyip, "Dünyanın en zengin adamının vergi ödeyip ödemeyeceği sorusunun yanıtı, hiçbir şekilde bir Twitter anketine bağlı olmamalı" dedi. Senato Finans Komitesi'nin de başkanı olan Wyden, "Milyarderlerin gelir vergisi ödemesinin zamanı geldi" diye konuşmuştu. (DIŞ HABERLER)