‘2023 Yılı Türk Dış İlişkilerinin Değerlendirilmesi’ paneli İzmir'de yapıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ‘2023 Yılı Türk Dış İlişkilerinin Değerlendirilmesi’ isimli panele ev sahipliği yaptı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ‘2023 Yılı Türk Dış İlişkilerinin Değerlendirilmesi’ isimli panele ev sahipliği yaptı. DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda yapılan panelde, Türkiye’nin dış ilişkilerindeki mevcut durumu, gelecekteki potansiyelleri ve bu alandaki stratejik adımları değerlendirildi.

DEÜ Rektörlüğü öncülüğünde, DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ve DEÜ Ege Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBAMER) iş birliğinde düzenlenen panel programına; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldılar.

Türkiye'nin dış politikasının 2023 yılındaki seyri ve detaylarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı paneli değerlendiren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Panelde, dış politikada son dönemdeki başarılar, fırsatlar ve tehditlerin farklı bakış açılarıyla tartışıldığını aktaran Rektör Hotar, “DEÜ olarak, ülkemizin dış ilişkilerini daha iyi anlamak ve geliştirmek adına yapılan çalışmalara destek vermekten gurur duyuyoruz. Bugünkü panelimizde de Türk dış ilişkilerinin son dönemdeki genel durumuna ışık tutup, değerli panelistlerimizin anlatımlarıyla bu yönde önemli değerlendirmeler ortaya koyduk. Panel konuşmacılarımız ayrıca 2023 yılını değerlendirirken, Türk dış politikasının geleceğine ilişkin önerilerde de bulundular. Ülkemizin dış ilişkilerine yön veren faktörleri anlamak adına önemli çıktılar elde ettiğimiz etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumu bölümünde, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ve DEÜ İşletme Fakültesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Aşkar Karakır, panel konuşmalarıyla dış politikayı değerlendirdiler. DEÜ Dış İlişkiler ve Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile İşletme Fakültesinin desteğiyle düzenlenen panelin oturum başkanlığını ise DEÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Şevket Ovalı yaptı.