2022'de en çok Disney kazandı

2022'nin son gişe verilerine göre yılın en çok kazanan stüdyosu Walt Disney Pictures oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2022'nin son gişe verileri hesaplandı. Açıklanan verilere göre yılın en çok kazanan stüdyosu 2 milyar doları ABD'den olmak üzere toplam 4.9 milyar dolar hasılatla Walt Disney Pictures oldu. 

Beyazperde'nin aktardığına göre, Disney böylece, küresel gişede üst üste yedinci kez bir numara oldu. 2016'dan beri en çok kazanan stüdyo olan Disney, bu yıl Çin'de yalnızca üç filmle (Avatar: Suyun Yolu, Nil'de Ölüm ve Enkanto) vizyona girerek bunu başardı. Disney ayrıca, hem Amerika'da hem de dünya çapında 2022'nin en çok kazanan sekiz filminden dördüne, Kuzey Amerika'da gişenin zirvesinde bulunan altı filme ve tahmini yüzde 27 yerel pazar payına sahip.

Disney'in küresel gişede en çok kazanan filmleri şöyle:

-Avatar: Suyun Yolu – 1.303 milyar dolar
-Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında – 956 milyon dolar
-Black Panther: Yaşasın Wakanda – 817 milyon dolar
-Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü – 761 milyon dolar
-Lightyear – 226 milyon dolar

Toplam kazanca katkıda bulunan diğer filmler arasında “Nil'de Ölüm” (138 milyon dolar), “Menü” (72 milyon dolar) ve “Barbarian” (45 milyon dolar) dahil olmak üzere Fox filmleri yer alıyor.

YILIN EN ÇOK KAZANAN İKİNCİ STÜDYOSU: UNIVERSAL PICTURES

Disney'den sonra yılın en çok kazanan ikinci stüdyosu, dünya çapında 3,9 milyar dolar kazançla Universal Pictures oldu. Universal bu başarısını büyük oranda, kazancını yavaş yavaş arttırıp 1 milyar doların üstüne çıkan "Jurassic World: Dominion"a ve yılın en çok izlenen animasyon filmi olan "Minyonlar 2" filmleriyle sağladı.

Her iki şirket de, yılın en çok kazanan filmi "Top Gun: Maverick"e sahip olan Paramount Pictures'ı geride bıraktı. 

Etiketler disney paramount