20 milletvekilinden oluşan CHP heyeti Urfa’yı ziyaret edecek

Cumhuriyet Halk Partisi, 20 milletvekilinden oluşan bir heyet ile çarşamba günü Urfa'yı ziyaret edecek. Kentin sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacağı belirtilirken CHP Urfa İl Başkanı Hayrettin Cidir de heyetin seçim dönemi olmamasına rağmen şehre gelmesinin, ziyaretin oy isteme amaçlı olmadığını gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Zengin

URFA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 17 Mart Çarşamba günü farklı illerden 20 milletvekilinin içinde yer aldığı bir heyetle Urfa’yı ziyaret edecek. CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık’ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya göre, heyet Urfa’nın sorunları ile ilgili bir rapor hazırlayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.

Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Murat Emir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Ankara Milletvekilleri Gamze Taşçıer ve Servet Ünsal gibi isimler yer alacak.

'DEDAŞ VE DSİ ÇİFTÇİLERE KAN KUSTURUYOR'

Yapılacak ziyaretle ilgili Gazete Duvar’a konuşan CHP Urfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, bu tür ziyaretlerin partileri tarafından sistematik olarak Türkiye'nin her yerine yapıldığını, ama Urfa'nın ciddi ve acil sorunları olduğu için Urfa'ya özgü bu ziyarete daha büyük bir önem ve ağırlık verdiklerini belirtti. Urfa'nın büyük bir tarım kenti olmasına dikkat çeken Cidir, kentteki çiftçilerin elektrik ve su konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını, kurak geçen bu mevsimde DEDAŞ ve Devlet Su İşleri'nin (DSİ) çiftçilere "kan kusturduğunu" söyledi. 

Esnaftan çiftçiye, sağlık çalışanlarından gençliğe kadar halkın her kesiminin büyük sorunları olduğunu ve tüm bu sorunların rapor haline getirilip Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunulacağını ifade eden Cidir, CHP'li heyetin, 19 Mart Cuma gününe kadar sürecek ziyaretinde Urfa merkez ve çevre ilçeler dahil kentin her kesimiyle görüşeceği ve sorunlarını dinleyeceği bilgisini paylaştı. İl başkanı, toplumda büyük bir korku kültürü oluşturulduğuna, bu yüzden de halkın kendi hakkını aramaktan çekinecek duruma geldiğini belirterek herkese Urfa CHP İl Başkanlığı'na gelip sorunlarını aktarması çağrısında bulundu.

Hayrettin Cidir

'KAZA YAPAN TARIM İŞÇİLERİNİN HEPSİNİN URFALI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

Seçim dönemi olmamasına rağmen 20-21 milletvekilinden oluşan parti heyeti tarafından yapılacak böylesi bir ziyaretin oy isteme amaçlı olmadığını kaydeden Cidir, Urfa'da en temel sorunun GAP'ın tamamlanmaması olduğunu söyledi. Hayrettin Cidir, "Eğer GAP bitirilmiş olsaydı ne işsizlik sorunu yaşanmış olurdu ne DEDAŞ'ın vatandaşa uygulamış olduğu sıkıntılar olurdu ne vatandaşlarımız tarım çiftçisi olarak başka metropol kentlere giderlerdi. İşte bakıyoruz, kaza yapan tarım işçilerinin hepsi Urfalı olduğunu görüyoruz. Oysa 18-19 yıldır iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sırtını döndüğü GAP çok önemli. Bunu da rapor edeceğiz. Gerekirse bir meclis komisyonu ya da soru önergesi ile GAP'ın neden bitirilmediğini soracağız. 1989 yılında temeli atıldı. 2015'te GAP'ın bitirilmesi gerekiyordu. Yıl 2021, hala yüzde 63-64'ü bitirilememiş. GAP bitirilmiş olsaydı, bugün çiftçilerimizin de böyle sorunları da olmazdı" diye konuştu.

'PANDEMİ OLMASAYDI KÜRT SORUNU İÇİN HEYET GÖNDERİLECEKTİ'

Raporda özel olarak Kürt sorununa yer verilip verilemeyeceği sorusuyla ilgili konunun politik ve coğrafi bir sorun olduğunu dile getiren Cidir, "Pandemi olmasaydı Genel Başkan, 1989 yılında CHP'nin Kürtlerle ilgili bir raporu vardı, bu raporu genişletmek, raporun uygulanabilirliğini alanda tespit etmek adına bölgenin dokusunu iyi bilen karma bir heyeti bölgeye gönderecekti" ifadelerini kullandı. Cidir ayrıca Urfa'ya gelecek CHP heyetinin, Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 günü AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının seçim çalışması sırasında gerçekleştirdikleri saldırı sonucunda 4 ferdini kaybeden ve günlerdir Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde 'adalet arayışı' talebinde bulunan Şenyaşar ailesini de program dahilinde ziyaret edebileceklerini ifade etti.