2 bin 350 metre yükseklikteki bağış kutusu soyuldu

İsviçre'de bir tırmanış kulübünün bağış kutusu soyuldu. Hırsızların parayı aldıktan sonra tırmanışı sürdürdükleri belirtildi. Kulüp, hırsızların 'vicdan azabı' duyup parayı iade etmesini bekliyor.

Fotoğraf: Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'nin en uzun süre korunan tırmanış rotalarından biriyle ilgilenen ve bunun için topladığı bağışları kullanan yerel bir tırmanış kulübüne ait bağış kutusu, bulunduğu 2 bin 350 metre yükseklikte soyuldu. Soygun, bağış kutusuna yalnızca deneyimli, profesyonel dağcıların ulaşabiliyor olması sebebiyle ülkede şaşkınlık yarattı.

BBC'nin haberine göre, Leukerbad Köyü'ndeki Gemmi geçişinde yer alan ve en yüksek zorluk seviyesine işaret eden 'via ferrata' olarak bilinen tırmanış rotasını koruyan kulübün Facebook hesabından, "Bunlar nasıl insanlar?" paylaşımı yapıldı.

'PARAYI ALIP TIRMANMAYA DEVAM ETTİLER'

Tırmanış kulübü, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda ayrıca, "Tırmanış kulübü, hiçbir ücret istemeden via ferrata ile ilgileniyor; hiçbir şey istemiyoruz. Şimdi ise biri çıkıp onu korumak için bağışlanan parayı çalmış" diye yazdı. 

Soygunu fark edenler, soyunun 'önceden dikkatli bir biçimde planlandığını' söyledi. Buna göre, bağış kutusu, kırılarak açılmıştı ve içi boşaltılmıştı. Hırsızların ise yalnızca iyi dağcılar olmadığı, aynı zamanda gerekli tırmanış ekipmanlarına da sahip oldukları belirtildi. Parayı çalanların parayı aldıktan sonra tırmanışlarını sürdürdüğü ve yanlarındaki parayla birlikte Dauberhorn'ın 2 bin 941 metrelik zirvesine tırmandıkları belirtildi. 

'VİCDAN AZABI ÇEKİP PARAYI GERİ GETİRMELERİNİ BEKLİYORUZ'

Tırmanış kulübü, tam olarak ne kadar paranın çalındığının bilinmediğini ifade ederken, kulübün üyesi ve dağ rehberi Richard Werlen, BBC'ye yaptığı açıklamada en az 400 ile 500 İsviçre Frankı'nın (450-560 ABD Doları) çalındığını belirtti. 

Tırmanış kulübü ise 'parayı her kim çaldıysa vicdan azabı duyarak parayı sessizce geri getirmesini beklediklerini' söyledi. Öte yandan, bu sabah bölgede yaşayan bir hayırseverin zararın tazmini için kulübe 500 Frank bağışladığı bildirildi. (DIŞ HABERLER)