'18 milyon lira borçla camiye sığınan genç'

Yeni Şafak yazarı Yaşar Süngü, dolandırıcıların sokakta yaşamak zorunda bırakılan gençlerin kimlikleri üzerinden şirket açıp, piyasadan mal, bankalardan kredi çekip ortadan kaybolduklarını yazdı.

(Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolandırıcıların şimdi de sokakta yaşamak zorunda bırakılan gençlere musallat olduklarını belirten Yaşar Süngü, bu gençlerin kimlikleri üzerinden büyük vurgunlar gerçekleştirildiğini gündeme taşıdı. Sokakta yaşayanların tek tehlikesinin can güvenliği ya da açlık veya barınma olmadığını anlatan Süngü "İstanbul’da sokaklarda yaşayanların yüzde 90’ının kimliği çalınmış, en yüzde 60’ının kimliğiyle suç işlenmiş ve bunlarda polisin GBT sorgulamasında ortaya çıkmış" bilgisini aktardı.

Ele geçirilen kimliklerle her türlü suçun işlendiğini, dolandırıcıların bu yolla şirket açarak, piyasalardan mal, bankalardan kredi çekip ortadan kaybolduğunu ifade eden Yaşar Süngü yazısında şu olayı aktardı:

Bu tür dolandırıcılığın yeni mağdurlarından birinin yolu da çorba içmek ve yatacak güvenilir yer arama esnasında Hz Kaab Camisi'ne düşmüş.

Anlattığına göre sokaklarda yaşayan genç delikanlının yanına birileri bir gece vakti gelmişler, “Sana her ay bin lira vereceğiz ama karşılığında bize kimliğini vereceksin” demişler. Genç de kimliğini vermiş bin lirayı almış. Adamlar gitmişler. Gidiş o gidiş.

Sonrası şöyle; Polisler gece sokakta kimlik kontrolü yaparken öğrenmişler gencin kimliğiyle piyasaya 18 milyon borç takıldığını. Şimdi bankalar, şirketler herkes 35 yaşlarındaki bu gencin peşinde. Polis her gün ifadesini alıyor ve bırakıyor. Geçimini de sokaklarda kâğıt toplayarak sağlıyor."