17 tır şoförü Zaxo’da mahsur kaldı

Akhisar'dan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bulunan Zaxo kentine yük taşıyan Urfalı 17 TIR şoförü, dorselerine el konulduğu için 18 gündür mahsur. Şoförler dorse olmadığı için geri dönemiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Akhisar ilçesinden aldıkları fabrika makinelerini Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bulunan Zaxo kentine götüren Urfalı 17 TIR şoförü, 13 Mart’tan bu yana bir petrol istasyonunda mahsur. Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan Aydın Trans Lojistik ile makinelerin Akhisar’dan Zaxo’ya taşınması için anlaşan şoförler, 13 Mart tarihinde yüklerini Akhisar’da bulunan “ECM Makine” adlı şirketten teslim aldı. Yükleri aynı gün anlaşma yapıldığı gibi Zaxo’da bulunan ve aracı olan Serdar İsa adında bir kişiye teslim etmek isteyen şoförler, makineleri sipariş veren ve Bağdat'ta bulunan “Salaei motors company for general tradınğ autom obıle tradıng” adlı şirketin “Makineler Zaxo’da indirilirse zarar görür, Bağdat’a getirilmesi gerek” demesi üzerine makineler indirilmedi.
 
Urfalı 17 tır şoförünün Irak merkezi hükümetinin kontrolünde bulunan bölgelere geçiş izni olmadığı için araçlarının dorseleri çıkarılarak başka TIR'lar ile makinelerin yüklü olduğu dorseler Bağdat’a götürülmek için yola çıkarıldı. Bir gün sonra dorselerini kendilerine getirileceği teminatını hem Aydın Trans Lojistik hem de Bağdat'ta makineleri sipariş veren şirketten alan işçiler, 18 gündür dorselerinin getirilmediğini belirti.

TÜRKİYE'YE DÖNEMİYORLAR 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, dorselerle yüklü makinelerin Musul-Hewler arasında bulunan gümrük noktasında bilinmeyen bir nedenden kaynaklı durduruldu. Irak merkezi hükümetine bağlı güçler tarafından hem dorserler hem de makinelere el konulduğu belirtiliyor. 18 gündür Zaxo’da Habur sınır kapısına 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir benzinlik istasyonunda mahsur kalan 17 TIR şoförü, aracı olan Aydın Trans Lojistik ve Bağdat’ta bulunan şirketin yetkililerinden sorunun çözümüne dair bir dönüş alamadı. 18 gündür dorselerini geri almayı bekleyen TIR şoförleri, Habur sınır kapısından dorselerle geçtikleri için Türkiye’ye dönmek istediklerinde “dorseleri olmadığı” gerekçesiyle izin verilmiyor.  

‘YARDIM BEKLİYORUZ’

TIR Şoförlerinden Eyyüp Ağolday, “Ne yiyeceğimiz, ne de paramız kaldı. Perişan bir haldeyiz. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Birçok arkadaşımızın parası bitmiş, perişan olduk. Ailemiz bizi çok merak ediyor. Biz de ailemizi çok özledik. Türkiye’ye dönemiyoruz. Dorselerimiz gelmeden bizim Türkiye’ye geçmemize izin vermeyeceklerini belirtiler. Habur sınırına geldik ‘izin yok’ dediler. Dorselerimize ne için el konulmuş, kimse bize bir bilgi vermiyor. Musul gümrüğünde tutulmalarının nedeni vergimi yoksa rüşvet talebi mi biz orasını bilmiyoruz. Nakliye ücreti ile birlikte, 18 gündür burada beklemeyi de eklediğimizde zararımız çok büyük” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler tır zaxo şoför