16 gözaltı ve 12 davaya 'erbane' soruşturması eklendi

Vedat Özer, 9 yılda 16 kez gözaltına alındı ve hakkında 12 dava açıldı. Özer hakkında en son DBP kongresinde bir şarkıya erbaneyle eşlik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da yaşayan 26 yaşındaki Vedat Özer, 17 yaşından bu yana gözaltına alınarak, hakkında çeşitli gerekçelerle soruşturmalar açılıyor. Özer hakkında bu kez de erbane ile bir şarkıya eşlik ettiği için soruşturma açıldı. 

Özer, 9 Aralık 2015 tarihinde henüz 17 yaşındayken “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Aynı suçlama ile 6 yıl 3 hapis cezası verilen Özer, cezasını tamamlayarak 29 Ekim 2020’de tahliye oldu. 

12 DAVA AÇILDI

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Özer, bugüne kadar Batman2da 7, Diyarbakır'da 4, İstanbul’da 3 ve Ankara’da 2 olmak üzere toplamda 16 defa gözaltına alındı. Özer hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla 2, “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 2, “örgüt propagandası yapma” iddiasıyla 6, “örgüte yardım etme” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddialarıyla birer dava açıldı. Özer hakkındaki davaların birçoğu Batman, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara’da devam ediyor. 

Özer hakkında en son “erbaneyle şarkıya eşlik ettin" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya “örgüt propagandası yapmak" iddiasını gerekçe gösterdi. 

Ankara’da Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde 27 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 6’ncı Olağan Kongresi’nde "gerilla û partizan" şarkısına erbane ile eşlik etmek suçlama konusu yapıldı. Özer, 3 Ocak’ta söz konusu soruşturma kapsamında Batman İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Hakkında açılan çok sayıda davanın hala devam ettiğini kaydeden Özer, “Batman'dan Ankara’ya gittik, orada ‘Gerilla û Partizan’ şarkısı söylendi. Ben burada sadece erbane çaldım. Ancak bu şarkı bahane edilerek, hakkımda ‘örgüt propagandası’ dosyası açıldı. Sadece erbane çalmama rağmen bu dosya açıldı. Neredeyse nefes almama dahi dosya açacaklar. Bu nasıl bir adalet gerçekten anlam veremiyorum” dedi.

'HUKUKSUZLUĞUN GELDİĞİ SON NOKTA'

Avukat Serfiraz Azad da müvekkilinin kongrede sadece erbane çaldığını belirterek, “Kongrede söylenen şarkı ve müvekkilimizin çalmış olduğu erbane halay çekmek için kullanılan bir ritim çalgısıdır. Bu çalgıyı çalarken müvekkilimiz herhangi bir şarkıya eşlik etmemiştir. Ancak buna rağmen atılan sloganlara eşlik ettiği üzerinde durularak, propagandadan soruşturma açıldı. Bu hukuksuzluğun geldiği son nokta” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler erbana soruşturma dava