159 kedi ve köpek açlıktan ölmek üzere bulundu: Hapis ve 100 bin euro'luk para cezası verildi

Fransa'da evlerinde açlıktan ölmek üzere 159 kedi ve köpek bulunan çifte hapis cezası verildi. Çiftin, hayvan koruma derneklerine de 100 euro'luk para ödemesine hükmedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde evinde açlıktan ölmek üzere 159 evcil hayvan bulunduran çifte 1 yıl ertelenmiş hapis cezası verildi. Fransa'daki yerel ve bölgesel radyo istasyonları ağı France Bleu'nün haberine göre, Nice Temyiz Mahkemesi, evlerinde açlıktan ölmek üzere 159 kedi ve köpek bulunan çiftin davasında kararını açıkladı.

YENİ HAVYAN SAHİPLENMELERİ YASAKLANDI

Mahkeme, çiftin yeni hayvan sahiplenmesini ve hayvanlarla ilgili bir dernekte faaliyetlere katılmasını kalıcı olarak yasakladı. Söz konusu 159 hayvana kötü muamele yapmakla suçlanan çift, 1 yıl ertelenmiş hapis cezasına da çarptırıldı.

Mahkeme, çiftin Nice'de Hayvanları Koruma Derneği'ne (ARPA) 82 bin 500 euro ve Grasse kentindeki Hayvan Koruma Derneği'ne (SPA) yaklaşık 20 bin euro ödemesini hükmetti.

Söz konusu çift, mahkeme çıkışında, adaletsiz bir karar alındığını ve evcil hayvanlarını bebekleri gibi sevdiğini belirterek, "Bu kararla bizi öldürmek istiyorlar" açıklamasında bulundu. Çiftin karara itiraz edeceği bildirildi.

'NUH SENDROMU' TEŞHİSİ

Nice'de bir çiftin apartman dairesinde Temmuz 2023'te dışkı, idrar ve böceklerin arasında açlıktan ölmek üzere olan evcil hayvanlar tespit edilmişti. Dairede bir poşet, kutu ve kartonlarda çürüyen ölü hayvanlar da bulunmuş, 22 derneğin sahip çıktığı hayvanların tedavisi için yüklü miktarda para harcanmıştı.

Yaklaşık 20 hayvan koruma derneği, çifte karşı açılan davada sivil taraf olmuştu. Dava sürecinde, zanlılardan biri sokakta terk edilen kedi ve köpekleri evine aldıktan sonra kendisini başa çıkamayacağı bir durumun içinde bulduğunu anlatmıştı. Bir psikiyatrist, zanlılardan birine "Nuh sendromu" teşhisi koydu. Bu sendromu taşıyanların, çok sayıda hayvanı evinde biriktirdiği biliniyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler fransa kedi euro ceza