1,35 milyon sterlinlik malikaneyi 'karaladı'

İngiliz 'doodle' sanatçısı Sam Cox, iki yıl süren projesinin ardından 'doodle sanatı' (karalama sanatı) ile evini kaplamayı başardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mr. Doodle (Bay Karalama) lakaplı İngiliz sanatçı Sam Cox, Aralık 2019'da satın aldığı evini, iki ay içerisinde tamamen beyaz bir tuvala dönüştürdü ve baştan sonra karalamalarla kaplamaya başladı.

26 yaşındaki Cox, evindeki bilgisayar, televizyon, çaydanlık, ekmek kızartma makinesi gibi eşyalar da dahil olmak üzere her şeyin üzerini, eğlenceli siyah-beyaz tasarımlarıyla kapladı.

Projesi hakkında konuşan Cox, "Çarşaf, perde ve havlu gibi birkaç eşyayı baskı teknolojisiyle karalamak zorunda kaldım, çünkü bu eşyaların yıkanabilir olduğundan emin olmak istedim. Eşyaların yüzde doksan dokuzunu ellerimle karaladım ki bu benim için gerçekten önemliydi" dedi.

Instagram'da 2,7 milyondan fazla takipçisi olan sanatçı, "Eşim Alena, yaptığım doodle eserlerini renklendiriyor ancak evin siyah beyaz kalmasını istedim" dedi.

LADbible'ın haberine göre, Cox'un evi 1,35 milyon sterlin (Yaklaşık 283 milyon lira) değerinde. Sanatçı her odaya farklı bir tema adamış, mutfağı hamburger de dahil olmak üzere yemek karalamalarıyla doluyken, evin 'düşünme odası' bulutlarla kaplı.

Cox sözlerine "Evin koridorunda her hayvan ve Pacman karakterinden ikişer tane var. Hepsi madeni para peşinde koşuyor, bu yüzden bu odaya Nuh'un Ateri Salonu adını koydum. Çocukluğumdan beri bu evin hayalini kurduğum için her odaya farklı bir tema düşünmek zor olmadı" ifadeleriyle devam etti.

Cox evi hakkında "Yıllarca evlere bakıp, odalarına neler karalayabileceğimi düşündüm. Bu ev piyasaya çıktığında hemen almam gerektiği hissine kapıldım. Nasıl her odayı tema tema ayırabileceğimi, çizimlerle dekore edebileceğimi düşündüm" dedi. Projesi hakkında, "Eğlenceli bir süreçti" ifadelerini kullandı.

Cox birçok insanın, yoğun miktarda bulunan karalamaların kendisine "baş ağrısı" vereceğini veya ona bile "çok fazla" geleceğini söylediğini, ancak karalamalarla dolu bir eve bakmanın kendisi için gerçekten "rahatlatıcı" ve "tatmin edici" olduğunu söyledi. Cox evi ve gelecek planları için, "Yaşaması gerçekten çok güzel bir yer, umarım insanlar bu evi görmekten zevk alır ve belki bir gün insanları içini keşfetmeye davet bile edebiliriz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)