120 dakika ücretsiz aktarma teklifine UKOME'den ret

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma” teklifi, UKOME'de reddedildi. Tunç Soyer tepki gösterdi: O teklifi yeniden UKOME’ye taşıyacağız. Halkımız takip etsin.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, başkan Tunç Soyer’in talimatıyla hazırladığı “ESHOT, İZULAŞ, İzmir Metro ve Tramvay A.Ş., İZDENİZ, İZTAŞIT ve İZBAN işletmelerinden oluşan entegre toplu ulaşımda, 120 dakika ücretsiz aktarma” teklifi, olağanüstü toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Geçen hafta UKOME Teknik Kurulu’nun oybirliğiyle verdiği onay sonrası olağanüstü genel kurul gündemine alınan teklife, İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri onay verdi. Ancak teklif, merkezi idareyi temsil eden kurum temsilcilerinin ret oylarıyla kabul edilmedi. Olumsuz oy veren üyeler, teklifin bir kez daha teknik kurulda görüşülmesi yönünde şerh koydu. 

SOYER: YENİDEN UKOME'YE GÖTÜRECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer UKOME kararına tepki gösterdi. 

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Soyer şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşan yerel seçimler öncesi, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da 90 dakika sistemini geri getirme vaadinde bulunmuş, hatta ‘bir vaadimiz gerçekleşti' demişti. Bir yandan sokakta şirin görünmek için vatandaşın duymak istediklerini söylüyorlar. Diğer tarafta ise merkezi idareye bağlı kurumların temsilcilerini kullanarak, İzmirlilerin yararına olan bir uygulamayı hayata geçirmemizi engelliyorlar. Hep böyleydiler. Ama yılmadık, yılmayacağız da… O teklifi yeniden UKOME’ye taşıyacağız. Halkımız takip etsin. Kim samimi, kim değil görsün; kararını versin.”

(HABER MERKEZİ)