12 yaşındaki oyuncuyu 'En Kötü Kadın Oyuncu' adayı yapan Altın Ahududu Ödülleri'ne tepki

En kötü performansları ödüllendiren Altın Ahududu Ödülleri, 12 yaşındaki oyuncu Ryan Kiera Armstrong’u ‘En Kötü Oyuncu’ kategorisinde aday gösterince tepki çekti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her yıl Akademi Ödülleri öncesi dağıtılan ve yılın en kötü yapımlarına verilen Altın Ahududu Ödülleri (The Razzies), "Firestarter" filmindeki performansıyla 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'u En Kötü Kadın Oyuncu dalında aday göstermesinin ardından tepki çekti. Ödül yönetimi tepkilerin ardından özür diledi ve Armstrong’u aday oylamasından çıkardı. 

Kayıp Rıhtım'ın Daily Mail'den aktardığına göre, 2023 Altın Ahududu Ödülleri adaylıkları duyurulduktan sonra hem sektörden hem de sosyal medyadan birçok kişi, küçük bir çocuğun bu tarz bir şova aday gösterilmesinin zorbalık ve acımasızlık olduğunu söyledi. Henüz ergenlik çağındaki bir çocuğa böyle bir adaylık verilmesinin oldukça toksik bir mesaj taşıdığı da belirtildi.

Altın Ahududu Ödülleri’nin kurucu ortağı John Wilson ise yaptığı bir açıklamada Armstrong’un adaylığı üzerine verilen öfkeli tepkinin ’abartılı’ olduğuna inandığını söyledi. Geçen yıl da Bruce Willis’e özel bir kategori açan ancak oyuncuya konulan afazi teşhisinden sonra söz konusu kategoriyi iptal eden etkinliğin kurucu ortağı Buzzfeed ile konuştu. Wilson, adaylığın kötü niyetli olarak anlaşılabildiğinin farkında olduklarını ancak amaçlarının bu olmadığını söyledi.

'ASIL NİYETİMİZ 'KOMİK OLMAKTI''

Tüm bu aday gösterme mevzularındaki asıl niyetin “komik olmak” olduğunu dile getiren Wilson, bu özel durumda, “çok kötü bir şekilde yanlış adım atmış gibiyiz” diyerek gelen eleştirileri kabul etti. “Armstrong henüz ergenlik çağında olsa da deneyimli bir aktris olarak kabul ediliyor” diyen Wilson, yaklaşık bin 100 üyenin katıldığı oylamada aktrisin 5. sırada yer aldığını söyledi.

18 YAŞ ALTINDAKİ OYUNCULARIN ADAYLIĞI ENGELLENECEK

Altın Ahududu Ödülleri yönetimi tepkilerin ardından artık 18 yaşın altındaki herhangi bir oyuncu veya film yapımcısının değerlendirilmeye alınmasının engelleneceğini açıkladı.