12 yaşındaki çocuğun yaşam destek ünitesinin devam etmesi engelleniyor

İngiltere'de nisan ayından bu yana komada olan 12 yaşındaki bir çocuğa yaşam destek ünitesinin son verilmemesi için girişimler yürütülüyor. Archie'nin başka bir hastaneye nakledilmesi de engelleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 12 yaşındaki çocuğun yaşam destek ünitesinin geri çekilmemesi için hukuki mücadele yürüten ailesi, kamuoyuna destek çağrısı yaptı. 

BBC'nin haberine göre, 7 Nisan'da evde geçirdiği kazada oluşan beyin hasarı sonucu komada olan 12 yaşındaki Archie Battersbee'ye yaşam destek ünitesinin sona erdirilmemesi için mahkemeye yapılan başvurular sonuçsuz kalıyor. 12 yaşındaki çocuğun tedavisinde değişiklik yapılması yönündeki kararın temyizine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan başvurunun lehte sonuçlanmaması da umutları tüketiyor.

AİHM, İngiltere mahkemelerinin kararlarına "müdahale etmeyeceğini" belirterek tedavinin durdurulmasının önünü açtığı için eleştirilirken Archie'nin ailesi ise Yüksek Mahkeme'ye başvurmaya hazırlanıyor. Archie'nin annesi Hollie Dance, bakımevinin her an "fişi çekme" olasılığına karşı başka bir hastaneye başvurduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Royal London Hastanesi'nin  bağlı olduğu Barts Health NHS Trust'ın avukatları ise Archie'yi başka bir bakımevine gönderme girişimlerine "prosedür olarak karşı çıkıldığını" kaydetti.

İngiltere'de geçen ay Yüksek Mahkeme, 12 yaşındaki çocuğun Royal London Hastanesi'nde tedavi görmeye devam etmesi yönünde karar almıştı. Barts NHS Health Trust ise 12 yaşındaki çocuğun tıbbi olarak iyileşme olanağı olmadığını savunmuş, ancak yasal sorunlar çözülene dek Archie'nin tedavisinde değişiklik yapılmayacağını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)