11 buzağının öldürülmesi: Çakallar, kurtlar kentlere inecek

Samsun'da 11 buzağının ölümüyle ilgili sokak köpeklerinin hedef gösterilmesine Hayvan Hakları Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Turan tepki gösterdi. Turan, "Çakalların yaptığını düşünüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Gül Turan, Samsun'da '11 buzağının sokak köpekleri tarafından öldürüldüğüne' yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Samsun'da 25 Eylül tarihinde Bafra ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde yaşanan olayla ilgili açıklama yapan HAYTAP Temsilcisi Turan "Sistematik olarak sokak hayvanları hedef gösteriliyor. Bafra ilçesinde 11 buzağının telef olmasından elbette bizlerde üzüntü duyduk. Ancak bu saldırı sokak köpeği işi olamaz. Edindiğimiz bilgilere göre olayın yaşandığı bölgede daha önceki süreçlerde çakal saldırıları yaşanmış. 11 buzağının telef olması olayını da yine kendi doğalarında aç kalan çakalların yapmış olabileceğini düşünüyoruz. Ben 11 buzağıyı sokak köpeklerinin telef ettiğine inanmıyorum" dedi.

'ÇAKALLAR, KURTLAR KENTLERE İNECEK'

Sokak köpeklerine yönelik yürütülen kampanyaları da eleştiren HAYTAP Temsilcisi Gül Turan, bu konuda da uyarılarda bulundu. Sokak köpeklerinin toplanması sonrası kurtlar, çakallar ve domuzların şehirlere ineceğini söyleyen Turan, şunları kaydetti:

"Sokak köpekleri sistematik ve bilinçli olarak hedef gösteriliyor. HAYTAP olarak biz geçmişte belediyelere bu sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasını ve karınlarının doyurulmasını söyledik. Belediyeler ne yazık ki bunu yapmadılar. Bu hayvanlar aç bırakıldılar. Şimdi sokak köpeklerini toplayarak ormanlara atıyorlar. Bunun sonucunda kuduz salgını ortaya çıkacak. Ve şehirlere kendi elimizle kuduzu getireceğiz. Sokak köpeklerinin toplanması ile birlikte kedi popülasyonun da artış oldu. Doğanın dengesini bozuyoruz. Hayvanların doğal yaşam alanlarını betonlarla kapladık. Bir kedi asfalt üzerinde doğum yapmak zorunda kalıyor. Hayvanların doğal yaşam alanlarını ellerinden aldık. Şu an sokak köpeklerini toplayıp ormana atıyorlar. Ormanda yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar açlıktan ne yapacaklar. Bu işi sonunda kurtlar, çakallar ve domuzlar yiyecek bulamadıkları için kentlere inecekler." (DUVAR)