10 yaşında ‘hırsız’ 14 yaşında ‘cinayet zanlısı’ oldu

Bayramiç’te yengesini ateşli silah ile öldürdüğü iddia edilen 14 yaşındaki S.A., emniyet güçleri tarafından aranıyor. S.A.’nın daha önce okulda ‘hırsızlıkla’ suçlandığı ortaya çıktı.

Aşağışapçı köyünde yaşayan Ü.A. evinde ölü bulundu
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Çanakkale'de Bayramiç’e bağlı Aşağışapçı köyünde yaşayan Ü.A. evinde ölü bulundu. 14 yaşındaki S.A., yengesi Ü.A.’nın cinayet zanlısı olarak aranıyor. Emniyet güçleri tarafından S.A.’yı bulma çalışmaları, tarlalarda ve ormanlık alanlarda devam ediyor. 

Bayramiç’te Gazi Ortaokulu’ndan bu yıl mezun olan ve liseye gideceği öğrenilen S.A.’nın hikayesi dikkat çekiyor. S.A.’nın 2017 yılında, 10 yaşındayken bilgisayar çaldığı gerekçesiyle “hırsızlıkla” itham edildiği ve okulda arkadaşlarının önünde teşhir edildiği ortaya çıktı. O dönem AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, S.A.’ya bilgisayar hediye etmişti.

BEŞ YIL ÖNCE ÖĞRETMENİ ‘HIRSIZ’ DİYE TEŞHİR ETTİ

Cinayet zanlısı 14 yaşındaki S.A.’, 2017 yılında, 10 yaşındayken okuldaki dizüstü bilgisayarı eve götürdü. Bayramiç Mustafa Kemal İlkokulu’nda, dizüstü bilgisayarın ortadan kaybolmasının ardından güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve bilgisayarın S.A. tarafından götürüldüğü tespit edildi. S.A., okula ait dizüstü bilgisayarı eve oyun oynamak için götürdüğünü dile getirirken, okul müdürü ise iddialara göre öğrenciyi, tüm okulun karşısına çıkartarak “hırsız” olarak teşhir etti.

Okul müdürü bu olay nedeniyle emekliliğini istedi, ardından intihar girişiminde bulundu.

BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLDİ

Bu olayın ardından AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, S.A.’ya bilgisayar hediye etti. Turan, “Bir öğrencimizin çocukluğundan kaynaklanan hatası olabilir. Bunun telafisi, uyarılması böyle olmaz. Hem o öğretmenin hatasından dolayı özür diliyoruz sizden hem de size bir dizüstü bilgisayar hediye etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.