10 pavyonu kapatan vali: Buralar utanç vesikası

Kütahya'da asayiş olaylarını gerekçe göstererek 10 pavyonun faaliyetlerine son veren Vali Musa Işın, "Valilik yaptığım süre içerisinde mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kütahya Valisi Musa Işın, kentte 10 pavyonun faaliyetlerine son vermesi üzerine konuştu. Işın, “Adam öldürme, gasp, uyuşturucu, kadın ticareti var. Tam bir bataklık. Ben burada valilik yaptığım süre içerisinde mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü burası Kütahya için bir utanç vesikasıdır” dedi.

Kütahya Valiliği, Vefa Mahallesi Sardunya Sokak üzerindeki bölgede kasten öldürme, kasten yaralama, uyuşturucu kullanma, polise mukavemet gibi olayların artmasını gerekçe göstererek, 10 pavyonun faaliyetine süresiz olarak son vermişti. İşletmeler polis nezaretinde bölgeye gelen Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tek tek mühürlenmişti.

Kütahya'dan Haber isimli yerel gazetenin haberine göre, Işın, “Adam öldürme var, gasp var, uyuşturucu var, kadın ticareti var. Suçun her türlüsü var. Rezalet, kepazelik var. Silah kaçakçılığı var, silah sıkma var, yani orası tam bir bataklık. Şimdi böyle bir bataklık burada dururken, biz kendi kendimizi kandırıyoruz. Diyoruz ki, uyuşturucu ile mücadele edeceğiz, sonra arkadaş devletin eliyle pavyon açılmış burada, bataklık kurulmuş. Ya Allah’ınızı severseniz, işin esas köküne, merkezine niye inmiyoruz? Herkes burada duruyor. Bu tür hastalık her tarafa sirayet ediyor, yayılıyor. Önce burayı kapat, ondan sonra diğerlerini mücadele edin. Bir daha açılır mı? Bu arkadaşlar muhtemelen İdare Mahkemesi’ne müracaat edecektir. Buradaki süreci hep beraber takip edeceğiz. Ama ben şunu huzurlarımıza söylemek istiyorum, ben burada valilik yaptığım süre içerisinde ben mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü burası sizin için, Kütahya için hepimiz için bir utanç vesikasıdır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler pavyon kütahya