Ölen oğlu için açlık grevinde

DHKP/C'ye yönelik hava operasyonunda vurulan sığınakta göçük meydana gelmesi sonucu çıkarılamayan cenazeler için bir baba ve bir amca Tunceli'de açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli'de geçen yıl düzenlenen hava operasyonu sırasında öldürülen 11 DHKP/C'linin 11 bulunduğu sığınak içinde meydana gelen göçük nedeniyle cesedi çıkarılamayan Murat Gün'ün babası Kemal Gün ve Aysun Saban'ın amcası Sebahattin Saban, Seyit Rıza Meydanı'nda açlık grevi başlattı.

Geyiksuyu Köyü yakınlarındaki Çed Deresi Vadisi'nde geçen yıl bir grup DHKP/C'liye yönelik düzenlenen hava operasyonunda, bombalanan sığınak içinde bulunan 11 kişi öldürüldü. Yapılan arazi aramasında sığınak içinde bulunan 7 kişinin cesedi çıkarılarak Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, 4 kişiye ise sığınak içinde meydana gelen göçük nedeniyle ulaşılamadı. Operasyonda öldürülen 11 kişinin arasında bulunan Murat Gün'ün babası Kemal Gün ve Aysun Saban'ın amcası Sebahattin Saban, cesetlerin çıkarılarak kendilerine verilmesi için Tunceli seyit Rıza Meydanı'nda açlık grevi başlattı.

Tek isteğinin oğlunun cenazesini almak olduğunu belirten Kemal Gün, "Biz bu durumu öğrendikten sonra bütün makamlara başvurduk, cenazemizi istedik. Ancak şu ana kadar bir bilgi verilmedi. Biz de çaresiz kalınca cenazelerimizin verilmesi için süresiz açlık grevi başlattık. Sadece çocuklarımızın cenazelerinin verilmesini talep ediyoruz" dedi. (TUNCELİ/DHA)

Etiketler Tunceli cenaze dhkpc