Aziz Yıldırım'a tokat soruşturması

Yakın Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe maçında rakip takımın başkanına tokat atan Aziz Yıldırım hakkında savcılık 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlattı. Federasyon da Yıldırım'ı Disiplin Kurulu'na sevketti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Basketbol Federasyonu, Yakın Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe maçında Aziz Yıldırım'ın rakip kulüp başkanına tokat atması üzerine harekete geçti. Federasyon, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da, Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör'ün şikâyeti üzerine  Yıldırım hakkında 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlattı.

TBF'den Yıldırım hakkındaki incelemeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Bilyoner.com KBL Final Serisi'nde oynanan Yakın Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle sorumlular, TBF Ligler Direktörlüğü tarafından derhal Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yaşanan olaylarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamada bulunmuştur:

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak; Yakın Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylardan büyük bir üzüntü duydum. Basketbolumuzu bu tür olaylardan arındırmak üzere Federasyon olarak kararlı duruşumuza devam edeceğiz. Nitekim; bu müsabakada yaşanan olayın sorumluları da Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, Disiplin Kurulumuz ayrıntılı inceleme ve değerlendirme yaparak en kısa zamanda kararını verecektir.

Aziz Yıldırım tokat attı, salon karıştıAziz Yıldırım tokat attı, salon karıştı

Asla tasvip etmeyeceğimiz bu olay nedeniyle duyduğum üzüntüyü bir kez daha paylaşır; benzer olayların tekrar etmemesi uğruna gerekli tüm tedbirlerin alınacağından kimsenin kuşkusunun olmamasını isteriz."

(HABER MERKEZİ)

Aziz Yıldırım: 'Tokatladı' diyorlar, daha çok da yaparımAziz Yıldırım: 'Tokatladı' diyorlar, daha çok da yaparım