Aziz Yıldırım tokat attı, salon karıştı

Aziz Yıldırım, Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe Kadın Basketbol maçı öncesi 'hoş geldiniz' demek için yanına gelen rakip takımın başkanı Işık Eyigüngör'e tokat attı. Salon bir anda karışırken, polisler araya girdi. Fenerbahçe yönetimi dün yaptığı açıklamada, Eyigüngör'ü, maç öncesi 3 oyuncularına transfer teklifinde bulunmakla suçlamıştı. Olaylı maç 78-70 ev sahibinin galibiyetiyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe Kadın Basketbol final ilk maçı öncesinde salon karıştı. Ev sahibi takımın başkanı Işık Eyigüngör, 'hoş geldiniz' demek için yanına gittiği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından tokatlandı.

Yıldırım'ın bu hareketi üzerine salon karıştı. Spor Şube Polislerinin araya girmesiyle sakinleşen havadan sonra iki başkan ayrı ayrı yerlere oturtuldu.

Aziz Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görüyorsunuz yaptıkları ahlaksızlıkları. Oyuncularımızı ayartıyorlar, bilet istiyoruz bilet vermiyorlar, burayı Beşiktaş taraftarlarıyla dolduruyorlar. Bu maç Fenerbahçe ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanacak. Bu Beşiktaşlıların burada ne işi var? Ama bu iş burada bitmeyecek" dedi.

Oldukça sinirli olan Aziz Yıldırım güçlükle sakinleştirildi.

Eyigüngör'ün maçtan sonra karakola giderek şikayette bulunacağı öğrenilirken, maçın son periyodunda yine sinirler gerildi.

İKİNCİ KEZ ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Aziz Yıldırım, son periyotta bu kez Genel Sekreter Mahmut Uslu ile birlikte Eyigüngör'ün üzerine doğru yürümeye kalkıştı. Işık Eyigüngör oturduğu yerden kalkarak salonun üçüncü katına çıktı.

Olaylardan yaklaşık 15 dakika sonra maç başladı. Olaylı maç 78-70 ev sahibinin galibiyetiyle sona erdi.

Aziz Yıldırım maç başladıktan sonra fenalaştı Aziz Yıldırım maç başladıktan sonra fenalaştı.

'ELİMİ UZATTIM, YUMRUK ATTI'

Yakındoğu Başkanı Işık Eyigüngör olaylardan sonra CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: Fenerbahçe başkanı geldiğinde 'hoş geldiniz' diye elimi uzattığımda bana yumruk attı kendisi. Fotoğraflarda da, polis raporlarında da belli. Kendisinden maçtan sonra şikayetçi olacağım. Niye yaptı bilemiyorum, kendisine sormanız lazım. Hiç bir şey yaşamadık, durup dururken vurdu herkes gördü. Aziz Bey protokol tribününe geldiğinde hoş geldiniz diye elimi uzattım, bana yumruk attı hepsi bu."

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulubü'nden yapılan açıklamada ise rakip takım yönetimi suçlanarak, şöyle denildi: "Kadın Basketbol maçında protokol tribününde zorunlu olmasına rağmen yönetimimize yine yeterli yer verilmedi ve yöneticiler ayakta bekletildi. Zaten Yakındoğu yöneticilerinin kontratlı oyuncularımıza teklif yaptığı önceden biliniyordu. Tribünlere, Asya Kartalları'ndan bir grup getirilmiş, yöneticilerimize ve kulübe hakaretler ve küfürler eden bir grup. Bu nedenle kavga çıkıyor. Daha sonra yöneticilerimiz ve başkan farklı bir yere alınıyor. Şu an için ortam sakin gözüküyor."

Fenerbahçe'nin kadın basketboldan sorumlu yöneticisi Cenk Başak dün yaptığı açıklamada, aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi olan Işık Eyigüngör'ün etik dışı davranışlarda bulunduğunu öne sürmüştü. Başak, şu iddialarda bulunmuştu: "Final serisi öncesi 3 oyuncumuz, Levander, Tuğçe ve Ayşe'ye transfer teklifinde bulundular. Bu davranış ne spor etiğine ne de ahlakına sığar. İşin kötüsü bunu yapanlar bir zamanlar Fenerbahçe'de yöneticiydi. Biz sahaya çıkıp maçı kazanacağız. Saha dışında kazanmaya çalışanlara yanıtı sahanın içinden vereceğiz. Bizi salona bile almak istemediler. Bugün tüm yönetim tam kadro orada olacağız."

(Hürriyet-HABER MERKEZİ)