Kupa bilançosu ağır: 14 yaralı, 12 gözaltı!

Konya'da oynanan Beşiktaş - Galatasaray Süper Kupa final maçı, savaş gibi görüntülere sahne oldu. Saha içine sık sık meşale atan Galatasaraylılar gözaltına alındı. Çıkan olaylarda 4 kişi bıçaklandı, aramalarda balta, keser, döner bıçağı, tabanca ve sopalar ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Konya'da Beşiktaş ile Galatasaray arasında dün oynanan Turkcell Süper Kupa final maçı öncesi çıkan olaylarda, 4'ü bıçaklanarak olmak üzere 14 kişi yaralandı. Aralarında stat içinde sahaya meşale atanların da olduğu 12 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında ve stada girişte yapılan aramalarda balta, keser, döner bıçağı, kuru sıkı tabanca, pala ile çok sayıda sopa, tahta parçası ve meşale ele geçirildi.

4 BIÇAKLA YARALAMA

Süper Lig'in geçen sezon şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası sahibi Galatasaray arasında oynanan  Turkcell Süper Kupa finali, Konya Büyükşehir Belediye Arena'da oynandı. Galatasaray'ın penaltı atışları sonucu kupayı müzesine götürdüğü maç öncesi, stat çevresi ve Konya-Ankara karayolunun 60'ıncı kilometresinde kente otobüslerle gelen taraftarlar arasında olaylar çıktı. 4'ü bıçaklanarak olmak üzere 14 kişinin yaralandığı olaylarda, polis TOMA'larla ve biber gazı ile müdahale etti.

6+6+6

SAHAYA MEŞALE ATAN GALATASARAYLILAR 

Yaralılar, kendi çabalarıyla ve ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Stat içi ve maç sırasında Galatasaray taraftarı sık sık sahaya meşale atınca karşılaşma zaman zaman durdu. Sahaya meşale atanlar ve çıkan olaylara karıştığı öne sürülen 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu ve olaylara karışan diğer şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Olaylar sırasında ve stada girişte ve araçlarda yapılan aramalarda balta, keser, döner bıçağı, kuru sıkı tabanca, pala ile çok sayıda sopa, tahta parçası ve meşale ele geçirildi. (DHA)