Documentarist 10 yaşında!

İstanbul Belgesel Günleri başlıyor. Etkinlikler 7-25 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Documentarist  İstanbul Belgesel Günleri, 17-25 Haziran 2017 tarihlerinde 10'uncu yılını kutluyor. Bu sene ilk defa tüm filmler ücretsiz olarak gösterilecek.

Film gösterimleri Beyoğlu'nda Aynalı Geçit, Goethe Enstitüsü ve Atlas Sineması’na ek olarak Kadıköy'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde de gösterilecek.

ONUR KONUĞU PİRJO HONKASALO

Documentarist 10. İstanbul Belgesel Günleri’nin onur konuğu Finlandiyalı yönetmen Pirjo Honkasalo olarak belirlendi. Honkasalo festival kapsamında 21 Haziran’da ayrıca bir sinema dersi verecek.

FIPRESCI ÖDÜLÜ VERİLİYOR

Yarışmasız bir festival olmakla birlikte DOCUMENTARIST son 7 yıldır Türkiye’den genç belgeselcilere Johan van der Keuken Yeni Yetenek Ödülü adında bir özel ödül, son 3 yıldır da buna Uluslararası Film Eleştirmenleri Fedeasyonu jürisinin değerlendirdirdiği uluslararası bölümden bir filme FIPRESCI Ödülü veriyor. Bu seneki JvdK Yeni Yetenek Ödülü jürisi Braxton Hood, Gülen Güler, Ayşe Çetinbaş, Yusuf Güven ve Selim Yıldız’den oluşuyor. FIPRESCI jürisinde ise Yeşim Tabak, Şenay Aydemir ve Yeşim Burul yer alıyor.

doc77