Yoksa siz hala Bodrum’a gitmediniz mi?

Bodrum’un en popüler köylerinden ikisiyse Yalıkavak ve Turgutreis. Aslında bu iki belde için köy tanımını kullanmak pek de doğru sayılmaz zira hem Turgutreis hem de Yalıkavak köy olarak tanımlanamayacak kadar gelişmiş tatil merkezleri.

Google Haberlere Abone ol

Bodrum Türkiye’nin tartışmasız olarak en popüler tatil destinasyonu konumunda. Muğla ilinde ve Ege Denizi’nin kıyısında kurulu olan Bodrum binlerce yıllık tarihi, eşsiz doğal güzellikleri, tüm dünyada ünlü gece hayatı, gezilip görülecek yerleri ile özellikle de yaz aylarında dünyanın dört bir yanından binlerce insanı kendisine çekiyor. Ancak Bodrum’un merkezi insanları kendine çeken tek yeri değil zira Bodrum’un köyleri de en az merkezi kadar güzel ve ilgi çekici. Bodrum’un en popüler köylerinden ikisiyse Yalıkavak ve Turgutreis. Aslında bu iki belde için köy tanımını kullanmak pek de doğru sayılmaz zira hem Turgutreis hem de Yalıkavak köy olarak tanımlanamayacak kadar gelişmiş tatil merkezleri. Her iki belde de tatil adına aklınıza gelebilecek her şeye sahip; muhteşem plajlar, tertemiz deniz, enfes lezzetler sunan restoranlar, keyifli mezelerle birlikte içkinizi yudumlayabileceğiniz mekânlar, gezip görebileceğiniz yerler kısacası bir tatil merkezinden beklediğiniz her şey Bodrum’un bu gözde tatil beldelerinde hem de fazlasıyla mevcut.

YEL DEĞİRMENLERİ DİYARI YALIKAVAK

Eskinin balıkçı köyü Yalıkavak bugün Bodrum’un en sevilen tatil merkezlerinden biri. Ancak Yalıkavak hala balıkçı köyü olduğu günlerdeki kadar sakin ve huzurlu. Yel değirmenleri ile tanınan Yalıkavak doğasının güzelliği, plajları, masmavi denizi, yerel lezzetler sunan restoranları ile sahip olduğu popülerliği sonuna kadar hak ediyor. Yalıkavak’ a yapılan marina beldenin eskisinden çok daha hareketli ve popüler olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri. Eğer sizin için tatil demek huzur ve doğayla iç içe geçireceğiniz günler anlamına geliyorsa rotanızı Yalıkavak’ a çevirebilirsiniz.

Yalıkavak otelleri Bodrum merkezden yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Yalıkavak’ ın farklı yerlerine konuşlanmış durumda. Her zevke, bütçeye ve farklı ihtiyaçlara hitap eden bu otellerde kalarak Yalıkavak’ın huzurlu atmosferiyle hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebilirsiniz. Ayrıca Yalıkavak’ ta geceleri zaman geçirebileceğiniz mekânlar da bulunuyor ama ben Bodrum’un dillere destan gecelerine akayım derseniz de yaz aylarında Yalıkavak-Bodrum arasında işleyen dolmuşlar sayesinde istediğiniz zaman Bodrum merkeze inebilir ve gönlünüzce eğlenip huzurlu otelinize dönerek dinlenebilirsiniz. Yalıkavak’a gittiğinizde buranın ünlü köftecilerine de uğramayı ihmal etmeyin zira beldede tadı damağınızda kalacak denli muhteşem köfte yapan 1-2 köfteci var bizden söylemesi.

TURGUTREİS'TE EĞLENCE VE HUZUR BİR ARADA

Eğlence ve huzur nasıl bir arada olur diye düşünmeyin zira Bodrum2un kendine has ve güzel beldesi Turgutreis’te huzur da eğlence de fazlasıyla var. Bu iki kavramın mükemmel bir ahenkle sarıp sarmaladığı belde Bodrum merkezden yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede ve Bodrum’dan Turgutreis’e gitmek de yine yaklaşık olarak 25 dakika kadar sürüyor. Marinası nedeniyle son yıllarda eskiye kıyasla çok daha popüler bir hale gelen Turgutreis’te yine marina sayesinde yılın on iki ayı boyunca hareket var, ama buna karşın belde huzurlu atmosferini de korumayı başarmış.

Turgutreis otelleri beldenin dört bir yanına dağılmış durumda, farklı gereksinimlere, zevklere ve tabi ki bütçelere uygun onlarca konaklama mekânı Turgutreis’te sizi bekliyor. Bu arada eğer pasaportunuz varsa sakın yanınıza almayı unutmayın çünkü Turgutreis Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki en güzel adalarından biri olan Kos’a yalnızca 15 dakika uzaklıkta. Buradan kalkan feribotlarla Kos’a sabah gidip akşam dönebilirsiniz ve sadece Bodrum’u ve Turgutreis’i değil bir Yunan Adası’nı da keşfetmenin tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca Turgutreis’ten Bodrum merkeze inmek de gayet kolay zira yaz aylarında Turgutreis-Bodrum arasında çok kısa aralıklarla kalkan toplu taşıma olanakları var. Yani canınız istediğinde Bodrum merkeze inip, gezip, dolaşıp, barlarda takılıp sonra kolayca Turgutreis’e otelinize dönebilirsiniz.

NEREDE KALSAM DİYENLERE...

Royal Asarlık Beach yazımızı okuduktan sonra içinde Bodrum’a gitmek için dayanılmaz bir istek uyanıp da acaba nerede kalsam diye düşünenler için mükemmel bir alternatif. Aynı zamanda spa merkezi olan ve adından da anlaşılacağı gibi kendine ait harika bir de plajı bulunan Royal Asarlık Beach Bodrum’da kalmak için harika bir seçenek. Ayrıca otelin her yere çok yakın olması da daha çekici hale gelmesini sağlıyor. Bodrum’un bu en gözde otelinde kalıp hem Bodrum merkezde, hem de Yalıkavak, Turgutreis gibi beldelerinde gönlünüzce zaman geçirip hayatınızın en güzel tatilini yaşayabilirsiniz.

İlandır.