Cannes'ı ikiye bölen film

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl da sinemanın kült filmlerini izleyicilerle buluşturuyor. !f kült’ün bu yılki hazineleri John Waters’ın 'Masmanyaklar' ve David Lynch’in 'İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yür filmleri olacak. Her iki klasik de yenilenmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  John Waters’ın 1970’lerin başında tüm sınırları ihlal eden ve uzunca bir süredir kayıp olan filmi “Multiple Maniacs/Masmanyaklar” Variety’nin yenilenmiş kopyasıyla Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da seyirci önüne çıkıyor.

Erkek arkadaşı tarafından aldatılınca sinirinden kendini bir anda kargaşanın ve cinayetin içinde buluveren Divine’ın hikâyesini konu alan “Masmanyaklar”, “Female Trouble”, “Polyester”, “Hairspray”, “Cry-Baby” gibi klasiklerinin de öncüsü sayılıyor. Divine başta olmak üzere David Lochary, Mary Vivian Pearce ve Mink Stole gibi fetiş oyuncularını başrole taşıyan Waters, sinema tarihinin en şoke edici filmlerinden birine imza atıyor.

mult .

!f kült’ün ikinci filmi ise, “Eraserhead”, “Blue Velvet”, “Mulholland Drive” gibi başyapıtların yaratıcısı David Lynch’in 1992 tarihli klasiği “Twin Peaks: Fire Walk with Me/İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü”.

Lynch’in Mark Frost ile birlikte 90’ların başında yarattığı, kült televizyon dizisi “İkiz Tepeler”in sinema versiyonu olan “İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü”, Laura Palmer cinayetinin arkasındaki sırları ve Palmer’ın son yedi gününü odağına alıyor. Cannes’daki ilk gösteriminde eleştirmenleri ikiye bölen ama yıllar içinde külte dönüşen film, özellikle tuhaf ve tedirgin edici düş sahnesiyle hafızalara kazınıyor. Hayranları dizinin bu yıl Showtime’da yayınlanacak yeni bölümleri için gün sayarken yenilenmiş kopyasıyla “İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü”yü de Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da izleyecek.

twwwww .

BİLETLER 3 ŞUBAT'TA

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programı 26 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 17-19 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için indirimli olarak ön satışa çıkacak. Bu yıl da festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek. (HABER MERKEZİ)