BAFTA'da ırkçılık tartışması: Kim Burberry giydi?

BAFTA Ödülleri'nde Burberry isimli markanın attığı tweet ırkçılık tartışması yarattı. Marka, birbirine benzeyen iki oyuncuyu karıştırdı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Los Angeles'ta düzenlenen BAFTA Ödül Töreni'nde, ünlü İngiliz markası Burberry ırkçılıkla suçlandı. Marka Twitter hesabından oyuncu Dev Patel'in yerine Riz Ahmed'in fotoğrafını paylaştı.

The Independent'ın haberine göre, Burberry, Pakistanlı oyuncu Riz Ahmed ve Hindistanlı oyuncu Dev Patel'in karıştırılmasından dolayı sosyal medyada, "Aynı ten rengine sahip iki insan sizin için birbirinden ayırt edilemeyecek derecede aynı mı? İşte bu yüzden medyanın anlayışını değiştirmeliyiz" şeklinde eleştirildi.

Marka daha sonra tweeti silerek, Ahmed ve Patel'den özür dilediklerini belirten ve bir daha böyle bir hata yapılmayacağını söyleyen bir başka tweet atarak karışıklığı düzeltti.

'Milyoner' filminin başrolü Dev Patel daha önce oyunculuk sektöründe karşılaştığı ırkçılıkla ilgili "Asyalı bir oyuncu olarak oynayabileceğiniz roller iki gruba ayrılıyor birinci grup: Terörist, taksi şoförü ya da büfe sahibi. İkinci grup ise bunların aşıldığı ve ırktan bağımsız oynanabilecek roller: Orada terör şüphelisi değil, zorla evlilik kurbanı değilim. Orada benim adım Dave olabilir." şeklinde konuşmuştu.