'Devletler kavga ediyor onlar arada kalıyor'

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 'insan hakları savunucularının tutuklanmasına' ilişkin 'büyük yanlış yapılıyor' dedi. Türkdoğan, 'İnsan hakları savunucuları üzerinden bir kavga yapılmak istenmesi bizi rahatsız ediyor' diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan hakları aktivistlerinin tutuklanması Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerde daha da gerilime yol açtı.  Alman vatandaşı Gazeteci Deniz Yücel’in tutuklu olması nedeniyle yaşanan gerilime İnsan Hakları Aktivisti Peter Steudtner’ın  tutuklanması da eklendi. Öte yandan Sabah gazetesi, Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan hak savunucusu dört isim için yakalama kararı çıkarıldığını yazdı.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'e konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Birileri kendi arasında kavga ediyor. Arada da insan hakları savunucuları ezilmek isteniyor. İnsan hakları savunucuları üzerinden bir kavga yapılmak isteniyor. Bu da bizi rahatsız ediyor" dedi.

'BÜYÜK YANLIŞLIK YAPILIYOR'

Türkdoğan, gözaltının ilk gününden itibaren hükümet medyasının haberlerini hatırlatarak bu haberlerin maksatlı olduğunu söyledi. Tek bir amaca hizmet ettiğinin açık olduğunu söyleyen Türkdoğan “Yapılan haberlerle hak savunucularının iktidara karşı yeni bir kalkışma yapacağı, bunun planı yapıldığı gibi bir dil kullanılıyor. Bu da meselenin politik olarak önceden kurgulandığını gösteriyor. Yandaş medyanın bu haberleri aslında arkadaşlarımız üzerinden oynanmak istenen oyunu da gösteriyor. O dil hep aynı şeye hizmet ediyor. Bu iddia hukuki ve fiili olarak imkansız bir iddia. Çünkü, Türkiye’nin bütün telekomünikasyon alt yapısı MİT’in kontrolündedir. Dolayısıyla hiç kimse gizli iletişim kuramaz. Anında istihbaratın haberi olur. MİT’in bu konuda yetkileri var. Bu insanlar insan hakkı savunucu. İyi bilinen insanlar. Bütün hayatları açık, kamuoyu tarafından biliniyor. Bu insanlara böyle bir suçlama yöneltmek hayal sınırlarını zorlar. Bu komployu kim kurmak istiyorsa, yanlış bir hedef seçti kendisine. Bunun karşılığı yok. Büyük bir yanlışlık yapılıyor” diye konuştu.