Gülmen ve Özakça tutuklandı

Evleri basılarak gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan, açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 76 gündür açlık grevinde olan ve 2 gün önce evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Gülmen ve Özakça, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme de savcılığın talebi doğrultusunda Gülmen ve Özakça hakkında tutuklama kararı verdi.

'Zorla besleme için tutuklamış olabilirler''Zorla besleme için tutuklamış olabilirler'

Kararı avukat Selçuk Kozağaçlı, Twitter hesabından duyurdu. 

Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına CHP Ankara Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Ali Haydar Hakverdi tepki gösterdi. Hakverdi, Twitter hesabından mahkemenin tutuklama kararını da ekleyerek şu mesajı paylaştı:

Avukat Selçuk Kozağaçlı, bugün sabah saatlerinde adliye getirilen Gülmen ve Özakça'ya polis savcının yönelttiği soruları da paylaşmıştı. Kozağaçlı'nın paylaşımına göre iki eğitimciye yöneltilen sorular şöyle:

- Gitar çalıp şarkı söylediğin bir video paylaşılmış, sen de beğenmişsin, paylaşanların örgüt üyesi olabileceğini düşündün mü?

- Masumane hak arayışı görünümündeki bu eylemlerin asıl amacı nedir?

- Ülkemiz genelinde eylem birlikteliği yaparak ülkemizde Gezi türü olaylar mı başlatmak istiyorsunuz?

- Yaptığınız eylemlerle hak arayışından uzak halkta kin ve nefret uyandıran eylem tarzı yapmanızın amacı nedir?

- Ölüm orucu eylemi yapmanız konusunda size ne tür menfaatler sunulmaktadır?

Gülmen ve Özakça'ya tutuklama talebiGülmen ve Özakça'ya tutuklama talebi

GECE YARISI EVLERİ BASILDI

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, dün, açlık grevinin 75. günündeyken gece yarısı 01.00 civarında evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

Gün boyunca da Ankara, Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde onlara destek için toplananlara polis müdahalesi gerçekleşti, darp edilerek gözaltına alınanlar oldu. (HABER MERKEZİ)

Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırdıGülmen ve Özakça eylemine polis saldırdı