Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırdı

Ankara'da, açlık grevi yapan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in gözaltına alınmasına karşı basın açıklaması yapmak isteyen grubu polis biber gazı ve plastik mermi kullanarak saldırdı. polis ekipleri İstanbul Beşiktaş'taki gösteriyi de dağıttı. 18 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara, Kızılay'daki Yüksel Caddesi'nde açlık grevi yapan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in gözaltına alınmasına karşı basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis saldırdı.

Göstericilere plastik mermi sıkan ve biber gazı kullanan polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı.

polisson

CHP Ankara milletvekili Murat Emir, polis müdürleriyle görüşerek basın açıklaması için izin istedi. Ancak polis şefleri izin vermedi. Olaylar sırasında bir polisin de yaralandığı belirtiliyor.

Gülmen ve Özakça'ya tutuklama talebiGülmen ve Özakça'ya tutuklama talebi

POLİS BEŞİKTAŞ'TAKİ GÖSTERİYİ DE DAĞITTI

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in serbest bırakılması için İstanbul Beşiktaş'ta da bir grup açıklama yapmak istedi. Beşiktaş Kartal Heykeli Meydanı'nda saat 18.00'de toplanan yaklaşık 200 kişi ellerinde pankart ve dövizlerle, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

besiktas

Çarşıdan geçerek Barbaros Bulvarı'na kadar gelen grubun basın açıklamasına polis izin vermedi. Göstericileri dağıtan polis 12 kişiyi gözaltına aldı. (DHA)