Cem Küçük'e 'Mavi Marmara' öfkesi

Cem Küçük bir televizyon programında "Mavi Marmara'daki o manyak tipler. Yani, kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı. Bunlarla da yolların ayrılması lazım" deyince, AK Partili çevrelerin eleştiri yağmuruna tutuldu. Küçük'e tepkiler Twitter'da trend topic olurken, bu sözlere karşı davalar açılacağı da belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cem Küçük, katıldığı bir televizyon programında AK Parti'nin radikal İslamcılarla yollarını ayırması gerektiğini söyledi. AK Parti'nin önde gelen isimleri Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu'nun referandumda 'Hayır' oyu kullandığını öne süren Küçük, özellikle Mavi Marmara'yla ilgili sözleri sonrası AK Partili çevrelerin tepkisini çekti. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Abdulkerim Taş, Twitter hesabından, "'Mavi Marmara'daki manyaklar' ifadesini kullanan hadsiz, amacın ne? Kime hizmet ediyorsun???" diye yazdı.

Twitter'da dün akşamdan itibaren en çok yazılan konular arasında yer alan Küçük'ün, tartışmanın fitilini ateşleyen sözleri şöyle:

"Bu FETÖ kavgası gibi. Bu ilişki bitti. Artık dikiş tutmaz. AK Parti'nin de radikal islamcılarla, Mavi Marmara'daki manyak tiplerle de, kafadan İsrail düşmanı, kafadan Batı düşmanı... Her şeye düşman, kadın ve garip garip tipler var; bunlarla da yolların ayrılması lazım. Bu saatten sonra Tayyip Bey bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum. İngiltere ile iyi ama Amerika ile yoluna sokup biraz daha bu işlere bakmamız gerekli diye düşünüyorum."

Hande Fırat'tan Cem Küçük'e göndermeHande Fırat'tan Cem Küçük'e gönderme

'DAVA MANYAĞI YAPACAĞIZ'

İHH’nın Mütevelli Heyeti üyesi olan ve İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu Başkanlığını yürüten Gülden Sönmez, Küçük'ün bu sözlerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'da tepki gösterdi. Küçük için "İçimizdeki İsrailli" diyen Sönmez'in mesajı şu şekilde: "Seni dava manyağı yapacağız içimizdeki İsrailli Cem Küçük."

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ: KİME HİZMET EDİYORSUN

Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Abdulkerim Taş da, Küçük'e Twitter hesabından yanıt verdi: "'Mavi Marmara'daki manyaklar' ifadesini kullanan hadsiz, amacın ne? Kime hizmet ediyorsun???"

Taş ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012'de attığı "Herkes sırtını dönse de biz Filistin'e sırtımızı dönmeyeceğiz" sözleri ile Başbakanlık Twitter hesabının, "Türkiye, Filistin halkının haklı davasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman yanında olacaktır" tweetini retweet etti.

(HABER MERKEZİ)