Türkiye'den Rusya'ya 'PYD' uyarısı!

Rusya ile ilişkilerde 'PYD' krizi yaşanıyor. Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık 'Rusya'daki PYD ofisinin kapatılmasını bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Suriye sınırında bir TSK askerin öldürülmesi ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların yayınlanmasının ardından, Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarını Bakanlığa çağırdı.  Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada "PYD'nin kontrolü olan bir bölgeden açılan ateşle bir askerin öldürülmesi üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini" açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

'FOTOĞRAFLAR HOŞ DEĞİL'

Sözcü "Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların hoş olmadığını" belirtti. (HABER MERKEZİ)

'Avrupa ile kötü de Rusya ile iyi mi?''Avrupa ile kötü de Rusya ile iyi mi?'