İzmir'de gözaltına alınan avukatlar serbest

ÇHD Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in gözaltına alınmasını protesto için İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapan 25 avukat gözaltına alındı. Avukatlar, akşam saatlerinde Emniyet'ten serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi 25 avukat gözaltına alındı.

ÇHD İzmir Şubesi üyesi avukatlar, bugün saat 12.00'de İzmir Adliyesi C Blok önünde, Antalya'da dernek üyesi ve genel merkez yöneticisi avukat arkadaşlarının evlerinde, bürolarında arama yapılmasına, gözaltına alınmalarına tepki göstermek için basın açıklaması yapmak istedi. Adliye önünde önlem alan polis, olağanüstü hal kapsamında böyle bir açıklamanın yapılamayacağını bildirerek, avukatlardan buradan ayrılmalarını istedi.

Avukatların bu isteği reddetmesinin ardından verilen talimat doğrultusunda 12'si kadın toplam 25 avukat gözaltına alındı.

liste2

Muayene için Bozyaka Hastanesi'ne sevk edilen avukatlar daha sonra ifadeleri alınmak üzere güvenlik şubeye götürüldü.

25 AVUKAT SERBEST

ÇHD üyesi 25 avukat, akşam saatlerinde Emniyet'ten serbest bırakıldı. Evrensel'de yer alan habere göre, 2911 sayılı kanuna aykırı hareket ettikleri suçlamasıyla karşılaşan avukatlar, basın açıklamasını engellemenin ve gözaltı kararının evrensel hukuk ilkeleri ile anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek bu nedenle ifade vermeyeceklerini belirttiler. Avukatlar Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın açıklaması yaptı. ÇHD İzmir Şube Başkanı Serdar Gültekin yasaklara boyun eğmeyeceklerini belirterek, işyerleri olan adliyelerde sözlerini söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

ÇHD'DEN ÇAĞRI

ÇHD'den yapılan yazılı açıklamada, "Üniversite kürsüleri,yazarlar,devrimciler,öğrenciler tutuklu.Şimdi de faşizmin sopasıyla güya ÇHD'Yİ bir kez daha hizaya çekmeye çalışıyorlar. Antalya'da ÇHD üyesi ve genel merkez yöneticisi arkadaşlarımızın büroları ve evlerine arama gerekçesiyle saldırdılar.  Bu bir geleneğe saldırı ve bu bir teslim alma çabası, Faşizme karşı tüm üye ve dostlarımızı yan yana durmaya çağırıyoruz" denildi.