Zamlı elektrikle ne kadar fatura ödeyeceksiniz?

Elektrik Mühendisleri Odası, elektriğe gelen zamların özelleştirmelerden kaynaklandığını açıkladı. Oda, gelen zamlarla beraber dört kişilik bir ailenin asgari elektrik kullanım tutarının 21 lira arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugünden itibaren elektrik fiyatları yüzde 14.9 oranında daha pahalı. Temmuz ayında yapılan yüzde 15 zamla birlikte bu yıl içinde yapılan zam yüzde 32’ye ulaştı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 230 kilovatsaat asgari tüketim tutarı üzerinden 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturasının 142 liradan 163 liraya çıktığını belirtti.

EMO, kamu toptan elektrik alım satış şirketi olan TETAŞ'ın kaldırılması nedeniyle kamunun piyasa fiyatlarını düzenleme işlevinin zayıflatıldığını belirterek, zamların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) faturalarda dağıtım bedelini ayrı bir kalem olarak göstermemesini 'kamuoyundan bazı bilgilerin saklandığı' olarak yorumlayan oda, yargıya başvuracaklarının altını çizdi.

Dağıtım sistemi kullanıcılarına son iki yılda gelen zam tutarını gösteren tablo.

EMO açıklamalarında, "Özelleştirmenin acı reçetesi herkes tarafından görülmüştür. Temel bir insan hakkı olan enerji hizmeti ucuz, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde kamu tarafından sunulmalıdır. Bunu sağlamanın tek yolu ise enerji alanının, şirketlerin kar hırsı ile değil, kamu yararını hedef alan politikalarla yönetilmesidir. Ülkemizin daha büyük açmazlarla karşılaşmaması için özelleştirme uygulamalarına son verilerek, acilen yeniden kamulaştırmalar yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler zam elektrik EMO fautra