Japonlardan yeni bir sanal para geliyor!

Japon bankalar, Bitcoin'e rakip yeni bir dijital para birimi üzerinde çalışıyor. J Coin isimli para akıllı telefonlar üzerinden para transferi ve ödemeler için kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da bankalar, Tokyo Olimpiyatları'na hazır olacak bir 'dijital para' tanıtmayı planlıyor. Bankaların bu hamleleri, son zamanda ülkede mobil telefon ödeme servisini sunan Çinli Alibaba'nın Alipay servisine yanıt olarak öne çıkıyor.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan'ın CEO'su Jamie Dimon dijital para uygulamalarına karşı sert bir söylem geliştirirken, Japon bankalar yeni bir dijital para birimi üzerinde çalışıyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hazır olacak para için Mizuho ve Japan Post Bank'ın başı çektiği bankalar 'J Coin' isimli dijital para birimi için Japonya Merkez Bankası ve finansal regülatörün desteğini almış durumda.

Hürriyet'in haberine göre; J Coin akıllı telefonlar üzerinden para transferi ve ödemeler için kullanılacak. Akıllı telefon uygulamaları ve mağazalardaki QR kodlarla kullanılabilecek olan J Coin yene çevrilebilir olacak. Para birimi ile ilgili hizmetler ücretsiz olurken, bankalar da tüketicilerin tüketim davranışları ile ilgili verilerin derlenmesinden fayda sağlayacak.