Beyaz Saray Başstratejisti Bannon: Beyaz ırkçılar soytarı

Steve Bannon, Charlottesville'de bir kişinin öldüğü olaylara karışan ırkçıları "soytarı" olarak niteledi. Bannon ABD'de aşırı sağın ünlü sözcülerinden biri olarak biliniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın önde gelen danışmanlarından, Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon, The American Prospect dergisine verdiği röportajda Virginia Eyaleti'nin Charlottesville kentinde bir kişinin öldüğü şiddet olaylarına karışan ve beyazların üstünlüğünü savunan grupları "soytarılar" tanımladı.

Steve Bannon, Trump'ın başkanlık seçimini kazanmasında önemli payı olduğu düşünülen ve aşırı sağcıların ana haber kaynaklarından biri olarak görülen Breitbart haber sitesinin yönetim kurulu başkanıydı.

EKONOMİK MİLLİYETÇİLİĞİ SAVUNUYOR

ABD'nin Paris İklim Sözleşmesi'nden çekilmesinde büyük derecede etkili olmuş olan  Bannon, 'ekonomik milliyetçiliği' savunuyor. Röportajı sırasında 'ekonomik milliyetçilik ile beyazların üstünlüğünü savunanlar arasında bir bağ olup olmadığının' sorulması üzerine, "Etnik milliyetçilik, zavallılar" diyen Bannon, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar uç noktadaki görüşler. Bence basın bunlara fazla yer veriyor, bunları ezmeye çalışmalıyız, daha fazla ezmeye çalışmalıyız. Bu insanlar bir grup soytarı" (BBC Türkçe)