'Türkiye'nin ABD elçisi görevden alınsın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları olduğu belirtilen kişilerin barışçıl protestoculara saldırması ABD'de tepki çekti. Başkan Trump'ın partisi Cumhuriyetçilerin ağır toplarından John McCain, Türkiye Büyükelçisi'nin görevden alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerinden John McCain, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumalarının protestoculara saldırması nedeniyle Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın görevden alınması çağrısı yaptı.

McCain bu çağrıyı, MSNBC kanalıyla söyleşisinde dile getirdi. McCain, "Büyükelçilerini ABD'den göndermeliyiz. Bu tür bir olay diplomatik bir yanıt verilmeden bırakılmamalı" diye konuştu. McCain, yasal adım atılabileceğini de ekledi.

2008'deki başkanlık seçimlerinde Barack Obama'ya karşı Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan McCain, partisinin 'ağır toplarından' biri sayılıyor.

McCain, Türkiye'nin Washington büyükelçisinin konutunun önünde yaşanan gerilimden sonra da, "Burası Amerika Birleşik Devletleri. Biz burada bunu yapmayız. Bu tür haydutça davranışların hiçbir bahanesi yok" diye tweet atmıştı.

Washington Post: Erdoğan'ın korumaları yargılanmalıWashington Post: Erdoğan'ın korumaları yargılanmalı

Senatörlerden çağrı: Türkiye özür dilesinSenatörlerden çağrı: Türkiye özür dilesin