Yeni gezegenler Dünya'dan daha iyi olabilir!

Yeni keşfedilen Trappist gezegen sisteminde dünyadan daha fazla su olabilir. Bu durumun ileride bu gezegenlerde yaşam kurulmasını kolaylaştırabileceği belirtiliyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya'ya benzeyen yedi tane gezegen keşfeden Trappist projesinin başkanı Dr. Emmanuel Jehin ve Kaliforniya Teknik Üniversitesi'nden Sean Carey, "Trappist’teki gezegenlerin Dünya’dan daha fazla suyu olabilir" dedi.

Habetürk gazetesinden Nalan Koçak,  dünyaya benzer yedi gezegen daha bulunduğunu keşfeden Trappist projesinin başkanı Dr. Emmanuel Jehin ve 'Sean Careyle bir röportaj gerçekleştirdi. İkilinin verdiği bilgilere göre gezegenlerde bulunan kayalıklar ileride buralarda yaşanabilmesi adına iyi bir haber. Emmanuel Jehin, dünyadaki yaşamın kaynağı karbon, oksijen ve su olduğu için gezegenlerde bol miktarda kayalık olması da iyi bir haber. Bu sayede yeni gezegenlerde bol miktarda karbon bulunduğu sonucuna varılabiliyor. Emmanuel Jehin, yeni gezegenlerde Dünya'dakinden çok daha fazla su ve buz olabileceğine ve bazı gezegenlerin okyanus gezegen olarak bile anılabileceğine dikkat çekiyor.

İNSANLARIN YENİ GEZEGENLERE GİTMESİ 400 SENE SÜREBİLİR

Öte yandan bu gezegenlere seyahat edebilmek için yüzlerce yıla ihtiyaç olabilir. Emmanuel Jehin, "Henüz daha yakın bir noktada olan Mars'a bile insanlı araç gönderilememişken ışık hızının yüzde 10’una ulaşsak bile oraya ulaşmamız 400 yılı bulacaktır" diyor. Sean Carey ise insanlığın  ışık hızının 0.8 katına çıkmayı başardığı zaman Trappist sistemine ulaşmanın 42 yılı bulacağını Fakat yolcular için geçen zamanın 7.3 yıl olacağı öngörüsünde bulunuyor...

Yeni keşfedilen 7 gezegende yaşam umuduYeni keşfedilen 7 gezegende yaşam umudu