Zülfü Livaneli: Bizde sanatçılar birbirini sevmez

Empati programına konuk olan Zülfü Livaneli, "Kendi ülkenin aydınları tarafından dışlanmaya çalışılmak, hayat boyu sürdü. Nazım'a da Yaşar Kemal'e de aynısını yaptılar" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zülfü Livaneli, Ahmet Mümtaz Taylan'ın Ntv'de sunduğu 'Empati' programına konuk oldu. 

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre, takım tutamadığını belirten Livaneli, "Parti de tutamıyorum. İsmail Cem, Galatasaraylı yapmaya çalıştı, Yaşar Kemal, Fenerbahçeli yapmaya çalıştı, babam rahmetli de… Ait hissedemiyorum. Kendimi sevdiklerime ait hissediyorum" dedi.

Sanatçıların etkisi ne kadar büyükse düşmanlıkların da büyük olduğunu söyleyen Livaneli, şu ifadeleri kullandı:

"Bizde sanatçılar birbirini sevmez. Türkiye’deki okur yazar çevre mi diyeceğiz, yarı profesyonel çevrenin durdurması oldu. Bir albüm yapıyorum, hücumlar başlıyor. 1978’de Nazım Türküsü albümü çıktı, bir yandan Nazım Hikmet yaptım diye mahkemelerde hesap veriyorsun, bir yandan bütün aydınlar saldırıyor Karlı Kayın Ormanı ne biçim beste? Gencecik, dışarıdan gelmişsin, çocuk gibi bakıyorsun her şeye. Hayatımın en zor şeyi oydu, kendi ülkenin aydınları tarafından dışlanmaya çalışılmak, hayat boyu sürdü. Nazım’a da Yaşar Kemal’e de aynısını yaptılar. Ne kadar etki büyükse düşmanlık da büyük oluyor."