Zoom 2021’de 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti

Video konferans uygulaması Zoom, yılın üçüncü çeyreğinde toplam gelirini önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artırarak 1 milyar 50 milyon 800 bin doları buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle video konferans uygulamaları dünya çapında yaygınlaştı. Çevrimiçi görüntü hizmeti sunan Zoom uygulamasının da mali çeyrek finansal sonuçları bugün açıklandı.

Buna göre Zoom Video Communications Inc. 31 Ekim’de sona eren üçüncü çeyreğinde toplam gelirini önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 büyüttü. Gelir 1 milyar 50 milyon 800 bin doları buldu. Son 12 ayda gelire 100 bin dolardan fazla katkı yapan müşteri sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94 arttı. Geçen yılın aynı dönemine göre üçüncü çeyrek GAAP faaliyet geliri yüzde 27,7 ve GAAP dışı faaliyet geliri ise yüzde 39,1 arttı.

Eric S. Yuan

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Zoom kurucusu ve CEO’su Eric S. Yuan, “Önümüze baktığımızda, güçlü karlılık ve işletme nakit akışında elde ettiğimiz büyümenin yanı sıra, bu yılı toplam gelirde yüzde 54’lük bir büyüme ile 4.079 ila 4.081 milyar dolar arasında kapatacağımızı öngörüyoruz. İşletmelerin, bireylerin ve geliştiricilerin bağlantı kurmaları, iş birliği yapmaları ve esnek hibrit çalışma dünyalarını oluşturmaları için vazgeçilmez bir platform olma yolunda ilerliyoruz. Gelecekteki hedeflerimize yürürken; küresel markamızın, yenilikçi teknolojilerimizin ve geniş müşteri kitlemizin en önemli artılarımız olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. (DHA)

Etiketler zoom finans