Zihinsel engelli öğrenciyi darp etmekle suçlanan öğretmen tutuklandı

İstanbul Büyükçekmece'de spor okuluna giden yüzde 70 zihinsel engelli öğrenciyi sopayla darp ettiği ileri sürülen öğretmen, hakkında açılan soruşturmanın ardından tutuklandı.

Kadir ve annesi Telli A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan öğretmen cezaevine gönderildi. (Fotoğraf: DHA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükçekmece’de faaliyet gösteren bir otizm spor okuluna giden yüzde 70 zihinsel engelli Kadir A.'nın öğretmen Veysel B. tarafından darbedildiği iddia edildi. Kadir A. 6 Şubat'ta ailesine  "Anne öğretmen sopayla beni dövdü, boğazımı sıktı, bacağıma vurdu" dedi. 

Bunun üzerine oğlunun tişörtünü çıkaran Telli A. vücudunun çeşitli yerlerinde morluklarla karşılaştı. Çocuğuyla hastaneye giden anne, tedavi işlemlerinin ardından Kumburgaz Polis Merkezi'ne gitti ve şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Veysel B. tutuklandı. 

DHA'nın haberine göre Kadir A.'nın annesi Telli A., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Oğlum, iki gün önce geldi 'Anne öğretmen beni dövdü' dedi. Sopayla ellerine, dizlerine vurduğunu, boğazını sıktığını söyledi. Ben de hemen müdürünü aradım. 'Telli hanım böyle birşey yoktur' falan dedi. 'Hocam bugün kim çalıştırdı benim çocuğumu' dedim. İsmini verdi. 'Hocam dedim Kadir dövüldüğünü söyledi', 'Yok öyle şey olmaz, ben kameralara falan bakıp size bilgi vereceğim" dedi. Çocuğumun eşofmanını indirdim, indirmez olaydım. Söyledikçe o anı yaşıyorum ben. Yani bu çocuk işkence görmüş, dayak değil. Hemen görür görmez okul müdürüne gönderdim, 'Hocam Kadir bu durumda' dedim. 'Telli hanım yarın gelin konuşalım' dedi. Avukatlarla hemen hastaneye gittik, darp raporunu aldık, sonra karakola gittik. Lütfen herkes cezasını görsün."

Kadir'in ablası Ruken A. ise, öğretmen Veysel B.'nin üniversite mezunu olduğundan şüpheleri olduğunu belirterek "Benim kardeşim 24 yaşında. Eğitim aldığı kişinin yaşı 21 ya da 22 olmalı. Hiçbir şekilde eğitimi olmayan bir kişinin, bu özel çocukların yanına bile gitmemesi gerekiyor. Anaokulunda bile çalışmaması gereken bir insana bu çocuklar nasıl emanet edilir bilemiyorum" dedi. 

AVUKAT MEHMET ATASOY: BASİT YARALAMA DEĞİL EZİYET SUÇU

Ailenin avukatı Mehmet Atasoy ise şöyle konuştu: "Yüzde 70 engelli raporu bulunan Kadir, öğrenim görsün diye gitmiş olduğu özel okulda hocası tarafından sopayla darp edilmiştir. Kadir'in vücudunun bir çok yerinde morarmalar ve ekimozlar oluşmuştur. Müvekkilimin oğlunun uzun süredir ve sistematik bir şekilde bu fiillere maruz kaldığı görülmektedir. Şüphelinin işlemiş olduğu bu suç, basit bir yaralama suçu değildir. Bu suç bedenen ve ruhen kendini savunamayacak durumda olan, yüzde 70 engelli raporu bulunan birine karşı sistematik olarak yapıldığında Türk Ceza Kanunu'nun 96. (TCK) maddesinde yer alan eziyet suçunu oluşturmaktadır. Şüpheli an itibariyle işlemiş olduğu bu suç sebebiyle tutuklanmıştır. Biz şüphelinin en üst sınırda cezalandırılması ve de bedenen ve ruhen kendini savunamayacak olan bireylere karşı, bu suçu bir daha işlememesi için elimizden gelen herşeyi yapacağız." 

(HABER MERKEZİ)