Zeynep Bastık Selin Ciğerci'ye yapılan saldırıya tepki gösterdi: Hiç mi değişmeyeceğiz...

Şarkıcı Zeynep Bastık, Selin Ciğerci'ye Konya'da yapılan saldırıya "Kimseye zararı olmayan birine duyulan bu şok edici öfke... Hiç mi değişmeyeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Şarkıcı Zeynep Bastık, Konya'da kendi adını taşıyan güzellik merkezinin açılışını yapan iş insanı ve sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'ye yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Ciğerci'ye destek veren Bastık, şunları söyledi:

"Ülkemizde yaşanan en büyük felaketten ve kaybettiğimiz onlarca vatandaşımızdan sonra her gün başka bir kötülükle baş etmeye çabalarken, umudumuzu ve akıl sağlığımızı yerinde tutmaya çalışıyoruz biz. Zaten her şey yeterince zorken bu sabah Selin Ciğerci'nin ve çalışma arkadaşlarının Konya'da başına gelen olaya inanmak istemiyorum. Kimseye zararı olmayan birine duyulan bu şok edici öfke... Hiç mi değişmeyeceğiz."

Trans kadın Selin Ciğerci, baba tarafından memleketi olan Konya’da, açılışını yapacağı kendi adını taşıyan güzellik merkezinde saldırı girişimine maruz kaldı. Ciğerci, güzellik merkezinin bir şubesini Konya Meram'da açacağını sosyal medyadan duyurunca çok sayıda kişinin tehditleriyle karşılaştı. Nefret söyleminde bulunan kalabalık bir grup Twitter’da ‘Selin Ciğerci’yi Konya’da istemiyoruz’ diyerek tepki gösterdi.

Konya’da istenmediğine dair paylaşımları gören Ciğerci, bir video yayınlayarak tepkilerden dolayı üzüntü duyduğunu söylemişti. Ciğerci, açılış için Konya Meram'a gittiği saatlerde kalabalık bir grup sokakta toplandı ve tekbir getirerek “Konya’dan defol” şeklinde sloganlar attı. Uzun süre tepkilerini sloganlarla devam ettiren grup, daha sonra güzellik merkezine doğru yürümeye kalkınca polis müdahale etti. Açılış sonrası salon, güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. (HABER MERKEZİ)