Zelenskiy: Savaşı biz başlatmadık ama biz bitirmeliyiz

Davos Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katılan Zelenskiy, yardım talebini yineledi. Ukrayna lideri, "Bu savaşı biz başlatmadık ama biz bitirmeliyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsviçre'nin Davos kasabasındaki 53. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) video konferans ile bağlandı. Kiev'de dün Ukrayna İçişleri Bakanı ve yardımcısı dahil 14 kişinin öldüğü helikopter kazasının ardından Davos Zirvesi'nde konuşan Zelenskiy, "Savaşın sadece savaş alanında değil, birçok boyutu var. Savaş zamanında kaza olmaz, bunların hepsi savaşın sonuçlarıdır" dedi. 

'SAVAŞI BİZ BAŞLATMADIK AMA BİZ BİTİRMELİYİZ'

Batı'dan daha fazla destek talebini yineleyen Ukrayna lideri, "Ukrayna'ya hava savunma sistemlerinin tedariği, Rusya'nın bir sonraki hava saldırılarını geride bırakmalı. Ukrayna'da barış ve güvenliğin yeniden tesis edilmesi, Rusya'nın diğer ülkelerdeki güvenlik ve barışa yönelik saldırılarını geride bırakmalı. Bu savaşı biz başlatmadık ama biz bitirmeliyiz. Bu savaşı daha hızlı bitirmemize yardımcı olun" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskiy'nin içinde bulunduğu helikopterin başkent Kiev yakınlarındaki Brovarı kentinde düşmesinin ardından Ukrayna güvenlik servisi, teknik arıza ya da uçuş ihlalleri gibi olası nedenlerin yanı sıra sabotaj ihtimalini de araştırıyor. 

'YAVAŞLIĞIN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ'

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Andriy Yermak da, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Zamanımız yok, dünyanın bu zamanı yok" açıklamasında bulundu. Yermak, "Yavaşlığın bedelini Ukrayna insanımızın hayatıyla ödüyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)