Zelenskiy: Putin'le görüşmeye hazırım

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya lideri Putin'le görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Zelenskiy, Putin'le olası görüşmesinde başlangıç noktası için Rusya'nın Ukrayna topraklarını terk etmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters haber ajansı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmeye hazır olduğu yönünde açıklama yaptığını duyurdu.

Habere göre Zelenskiy, İtalya'nın RAI 1 televizyonuna verdiği demeçte, iki lider arasındaki herhangi bir görüşme için başlangıç ​​noktası olarak "Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesi" gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, "Başkan olarak Putin'le konuşmaya hazırım, ama sadece onunla. Herhangi bir aracısı olmadan. Ve diyalog çerçevesinde, ültimatomlarla değil" dedi. 

'TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKIN'

Ukrayna'nın "Barış anlaşması için Putin'in itibarını kurtaracak önerilere taviz vermeyeceği" vurgusu yapan Zelenskiy, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden ödün vermeyeceğini söyledi. Zelenskiy, "24 Şubat'tan beri işgal ettiğiniz topraklarımızından çıkın. Bu, herhangi bir şey hakkında konuşmanın ilk net adımı" dedi.

Ukrayna ve Rusya müzakere heyetleri arasında ise 29 Mart'tan bu yana yüz yüze görüşme yapılmadı. Rus haber ajansı Interfax, Moskova'nın baş müzakerecisi Vladimir Medinsky'nin söz konusu görüşmelerin çevrimiçi yapıldığını söylediğini aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler zelenskiy ukrayna rusya