Zelenskiy: Dünya, Putin'in nükleer silah kullanmasına izin vermez

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya lideri Vladimir Putin'in nükleer silah kullanacağını düşünmediğini belirterek “Bence dünya onun bu silahları kullanmasına izin vermez” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silah kullanacağını düşünmediğini belirten Zelenskiy, “Bence dünya onun bu silahları kullanmasına izin vermez” ifadelerini kullandı.

Batı'nın Rusya'nın şantajını kabul etmeyeceğini kaydeden Zelenskiy, Rusya'yla ancak Ukrayna'dan çekilirse masaya oturacaklarını söyledi. Zelenskiy, tüm Ukrayna topraklarını geri alacaklarına emin olduklarını da sözlerine ekleyerek “Savaşın ne zaman sona ereceğini kimse bilmiyor” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in danışmanı Mihaylo Poldolyak ise “Üç günlük savaşın 210'uncu günü. Ukrayna'nın yıkılmasını talep eden Ruslar sonuç olarak seferberlik, kapatılan sınırlar, banka hesaplarının bloke edilmesi ve firar hapishanesi elde etmiş durumdalar. Her şey plana uygun değil mi? Hayatın harika bir mizah anlayışı var” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri kısmi seferberlik ilan etti. Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyleyen Putin, Batı ülkelerinin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini savunarak, "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil" dedi.

Televizyonlarda Putin'in ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile önceden kaydedilmiş bir söyleşi yayınlandı. Şoygu, 'kısmi seferberlik' ile 300 bin kişinin askere çağrılacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)