Zehra Bayır cinayetinde sanıkların beraat talebi kabul edilmedi

Muğla'nın Milas ilçesinde öldürüldükten sonra cesedi çalıştığı mekanın havuzuna atılan Zehra Bayı cinayetiyle ilgili yapılan duruşmada, sanıkların beraat talebi kabul edilmedi. Duruşma, ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesinde çalıştığı eğlence mekanının havuzunda ölü bulunan 18 yaşındaki Zehra Bayı cinayetiyle ilgili duruşma dün görüldü. 

Bayır'ın öldürüldüğünün anlaşılması üzerine işletmenin ortakları İlimder İlter ve Ömer İlter, garson Ünal Karakülah, Hatice K., Taner K. ve Milas Adliyesi'nde görevli katip Ahmet G. gözaltına alındı. Şüphelilerden İlter kardeşler ile Karakülah tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bayır’ın cinayetinin ardından hazırlanan iddianame ile tutuklu sanıklar İlimder İlter, ağabeyi Ömer İlter ve Ünal Karakülah Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık ve müşteki avukatlarının yanı sıra çok sayıda sanık yakını katıldı. Sanıkların beraat talebi kabul edilmezken, duruşma 5 Ekim'e ertelendi.

'KADIN DERNEKLERİ ZEHRA'YI YALNIZ BIRAKTI'

DHA'nın haberine göre, sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Zehra Bayır’ın avukatlarından Dorukhan Abalı, “Bugün uzun bir duruşmayı geri de bıraktık. Zehra henüz 18 yaşında genç bir kızdı. Ona yapılanlara sessiz kalamazdık. Ancak birçok kadın derneklerinin bugün Zehra’yı yalnız bıraktığını gördük. Duruşmayı sadece Bodrum Kadın Dayanışma Derneği takip etti. Onlara da buradan teşekkür ederim. Diğer dernekler duruşmayı bırakın takip etmeyi bir destek paylaşımı bile yapmadılar. Ama biz her şeye rağmen Zehra’nın katillerinin tespit edilmesi ve en ağır cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.