Müzisyenler katledilen Zehra Bayır için birlikte: Ne susacağız, ne biat edeceğiz

Milas’ta katledilen Zehra Bayır için bir araya gelen müzisyenler, kadın cinayetlerine dikkat çekerek adalet talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Müzisyenler Derneği (İMD), Turizm Eğlence Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) ve Sokak Sanatçıları Derneği, 24 Temmuz’da Muğla’nın Milas ilçesinde katledilen müzisyen Zehra Bayır için adalet talebiyle Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

'ZEHRA'YI KATLEDEN MAFYATİK DÜZENDİR'

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, basın açıklamasını müzisyenler adına Melodi Zengin okudu. Zengin, “İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararıyla birlikte kadınların yaşam güvencesinin tamamen ortadan kaldırıldığı bir süreçte 18 yaşında genç kadın bir müzisyen, Zehra Bayır katledildi. Aynı zamanda ülke genelinde evde sokakta ve nefes almaya çalıştığı her yerde hayatı zindan edilen kadınlar, çalıştıkları yerlerde de türlü mobbing ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor. İstisnasız her gün bir kadın cinayeti haberiyle karşılaşıyoruz. Zehra Bayır arkadaşımızı katleden tam da bu mafyatik düzenin kendisidir. İktidarından, muhalefetine herkesin bu mafya düzenine bel bağladığı bu şartlarda kurtuluşumuz kendi ellerimizdedir” dedi.

'KATLEDİLİRSENİZ SUSACAKSINIZ DİYORLAR'

Zengin sözlerini şöyle sürdürdü: “Gece yasaklarıyla ekmeğimize taş koyan, yaşamımızı ve geleceğimizi hiçbir şekilde güvenceye almayan bu sistem şimdi de bize 'hakkınızı isterseniz ve katledilirseniz susacaksınız' diyor. Ne susacağız, ne biat edeceğiz. Başta kadın müzisyenler olarak, tüm müzisyenlerin nazarında güvenceli, eşit çalışma koşulları istiyoruz. Bu mafyaların bu cüreti müzisyenlerin emeğini hiçe sayan ve İstanbul Sözleşmesini bir gecede fesheden iktidardan aldığını biliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

HABERİN TAMAMI