Zafer Partisi’nde olağanüstü kongre günü

Zafer Partisi, Ankara’da 1’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye katılanlar, “Zafer gelecek Escobarlar gidecek” sloganı attı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın kurucu genel başkanı olduğu Zafer Partisi, 1’inci Olağanüstü Kongresi’ni Ankara’da, ATO Congresium’da düzenledi.

“Zafer gelecek Escobarlar gidecek”, “Gençlik nerede Ümit orada”, “Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz” sloganı atan salondakiler bozkurt eşliğinde ‘Andımız’ okudu. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ da bozkurt işareti eşliğinde salona girdi. Özdağ annesi ve oğlunun yanına oturmadan önce Eski MHP milletvekili Sinan Oğan’a sarılarak yerine geçti.

PARTİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK

Son dönemde yaşanan istifalarla da gündeme gelen partinin kongresinde yönetimde değişiklikler bekleniyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tek aday olarak yarıştığı kongreye CHP, Milli Yol Partisi, Adalet Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Türkiye İttifakı Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Yeniden Refah Partisi temsilcileri de katıldı.

Zafer Partisi’nin kongresinde ‘Son Ümit’ adlı video gösterildi. Videoda Türkiye’deki sığınmacılara yönelik konuşan Özdağ, “13 milyon sığınmacı ve kaçağı bir yıl içinde ülkelerine göndereceğiz” dedi.

‘20 YILDIR BU CENNET VATSN HER GÜN SOYULUYOR’

Gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından kongre divanı için Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Mustafa Can, Sevda Özpek,Mirgün Sağdıkoğlu ve Cevriye Yacuz seçildi.

Kongre açılışında konuşan Divan Başkanı Cezmi Polat, “20 yıldır bu cennet vatan her gün soyuluyor. Biz yaşayacağız, yaşamak istemeyenler terk edecek ülkeyi. Siz liderinize ve genel merkezinize inanırsanız, birlikteliğinizi sağlarsanız bütün problemleri aşarız. Ülkeyi sevmeyenler ülkeyi bu aşamaya getirdi. Biz bu ülkeyi bu ülkenin insanlarını seviyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN 2009’DA FETÖ’NÜN CASUSLUK ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU BİLİYORDU’

“Zaferin sahibi geliyor”, “Ümit burada Escobar nerede” sloganlarıyla Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sahneye çıktı.

“Zafer yakın meşaleleri yakın” ifadeleriyle sözlerine başlayan Özdağ, “Bugün ülkemizin geçtiği karanlık süreçten ancak Zafer Partisi’nin meşalesi çıkaracak” dedi.

Küreselleşmenin çöktüğünü, milli ekonomilerin geri döndüğünü söyleyen Özdağ, küresel ekonomik kriz ve küresel ısınmayla dünyanın tehdit altında olduğunu söyledi, “Kitlesel göçler başlıyor ve otuz yıl daha devam edecek. Pakistan ve Afganistan’dan küresel ısınma ülkemize sığınmacılar geliyor. Dünya çok zor bir döneme giriyor. Türkiye’nin ağız krizden geçtiği dönemde biz Türk milliyetçileri halkımızı zafere götürmek amacıyla yola çıktık” ifadelerini kaydetti ve şöyle devam etti:

“Türk devleti aile şirketine dönüştürüldü. Atanan Erdoğan atayan Erdoğan. FETÖ’ye paralel devlet kurma imkanı verildi. Sayısız devlet grubu bir terör örgütünün eline geçti. Bütün bunlar engellenebilirdi. Hiç açıklanmamış bir husus. 2009’da itibaren Erdoğan FETÖ’nün casusluk örgütü olduğunu biliyordu. Önüne Türkiye’de bir yanancı servisin yaptığı operasyonun dosyası götürüldü. Erdoğan Başbakanlıkta “Bunlar casus” diye bağırdı? Madem casus olduklarını biliyordun neden 2010’da referanduma bunlarla gittin. Neden FETÖ’cü generalleri atadın? Erdoğan merak edecek bunu Özdağ’a kim söyledi diye. Eniştem söylemedi merak etme. Baldızım da yok o da söylemiş olamaz.”

İktidarın dış politika alanında attığı adımları eleştiren Özdağ, “S-400’leri aldılar üzerine dantel örttüler. Bırakın kullanmayı kurmaya bile çekiniyorlar” dedi.

Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın açıklamalarına tepki gösteren Özdağ, “Siz ‘ İstiklal savaşı yoktur’ diyen adamı Meclis Başkanı yaptınız. Mehmet Akif kalksa sizin yüzünüze tükürür. Dini değerlerimizi siyasallaştırdınız. Camileri parti propaganda mekanlarına dönüştürdünüz. Siz nasıl iktidarsınız imam hatip kurup deist çıkarıyorsunuz” diye konuştu.