Yüzme bilmeyen işçi intihar etmek isteyen kadını engelledi

Çaycuma Belediyesi işçisi Hayri Topçu, yüzme bilmediği halde ırmağa atlayarak intihar etmek isteyen kadının peşinden ırmağa girdi. Topçu “Bugün olsa yine aynı şeyi düşünmeden yaparım” dedi.

Çaycuma Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, tüm Çaycumalılar adına Hayri Toçu'ya teşekkür etti.
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Çaycuma ilçesindeki Çaycuma Köprüsü’nden atlayarak intihara teşebbüs eden 27 yaşındaki Ç.G’nin peşinden ırmağa belediye işçisi Hayri Topçu girdi. Topçu, sağlık ekipleri gelene kadar kadını ırmağın içinde tutmayı başardı.

Çaycuma’da yaşayan 27 yaşındaki Ç.G, Çaycuma Köprüsü’nden atlayarak intihar etmek istedi. Çevrede yol çizgilerini boyayan belediye işçisi Hayri Topçu, köprü üstünde çanta ve mont olmasından şüphelendi. Etrafa baktığında kadının demir korkulukların dışına çıktığını gördü. Kadının uzaklaşmadığı takdirde kendini ırmağa atacağını söylemesiyle Topçu olay yerinden uzaklaştı ve durumu yetkililere bildirdi. Aynı zamanda kadını belli bir mesafeden gözetleyen Topçu, kadının ırmağa girdiğini gördü. Yüzme bilmediği halde suya giren Topçu, kadını yakaladı ve sağlık ekipleri gelene kadar kadını suyun içinde tuttu.

‘BU TÜR İYİLİK HABERLERİ MORAL VERİYOR’

Hayri Topçu, olayla ilgili yine olsa aynı şeyi yapacağını belirterek, "Yanına gittiğimde seni almaya geliyorum. Benim de kızlar var" dedim. ‘Yok ağabey gelirsen atlarım’ dedi. Bunun üzerine geri çekilip uzaktan takip ettim. Kendisini suya bırakınca koşarak yanına gittim. Yanına geldiğimde o aşağıya havuzun içine atlamıştı. Ben de arkasından atladım ve onu daha derine gitmeden yakaladım. İnsanlar yolumu kesip tebrik ediyor. Bugün olsa yine aynı şeyi düşünmeden yaparım" dedi. Davranışı nedeniyle Çaycuma Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, Topçu’yu tebrik etti. Bilici, her şeyin kötüye gittiği, hep kötü haberler duymaya alıştıkları şu günlerde bu tür iyilik haberlerinin kendilerine yaşam sevinci ve moral verdiğini söyledi.