Yurt dışına kaçarken yakalanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı.

İstanbul'da Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un üzerinde bir miktar para ile yurt dışına çıkmak için İstanbul Havalimanı'na geldiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Coşkun, başsavcılığın talimatıyla polis ekiplerince İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Karadağ'a kaçmak üzereyken gözaltına alınan ve üzerinde bir miktar para bulunan Coşkun, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü. Coşkun'un 8 Şubat'ta Antalya'dan İstanbul'a geldiği, bugün de 19.50 uçağıyla Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya kaçmayı planladığı öğrenildi.

Bugün hakimliğe sevk edilen Coşkun'un tutuklanmasına karar verildi.

'MEVZUATTA ÖNGÖRÜLEN TÜM İŞLEMLERİ YERİ GETİRDİK'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Coşkun savcılık ifadesinde Antis Yapı İnşaat firmasının sahibi ve müteahhidi olduğunu, Rönesans Rezidans'ın da ortağı olduğu firma tarafından yapıldığını belirtti.

Rönesans Rezidans'ın 4 blok, 249 bağımsız bölüm ve alt katta iki otoparktan oluştuğunu aktaran Mehmet Yaşar Coşkun, 2011'de yapımına başlanan binanın 2013’te tamamlandığını anlattı. 

Coşkun, "Mevzuatta öngörülen tüm işlemleri yerine getirdik. Biz betonarme kaba inşaatını İstanbul merkezli bir firmaya vermiştik. Hatırladığım kadarıyla bu firma da iki ortaklıydı" dedi.

'KARADAĞ'A İŞLERİM İÇİN GİDİYORDUM'

İnşaat firması olarak Karadağ’da da inşaatları olduğunu söyleyen Coşkun, buradaki yapıların tapularını vermeleri gerektiğini ve bu ülkeye gitmeyi daha önceden planladığını iddia etti.

Coşkun, kayınpederinin kalça kemiğini kırması nedeniyle bu ülkeye gidişinin geciktiğini savunarak, "Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa da uçak biletini 8 Şubat günü aldım. Rönesans Rezidans isimli yapının depremden etkilenip yıkılmasıyla benim Karadağ ülkesine gidişim arasında herhangi bir ilişki yoktur. Ben kesinlikle soruşturmadan kaçmak için Karadağ ülkesine gitmeye çalışmadım. İşlerim dolayısıyla Karadağ ülkesine gidecektim. Biz plan, proje ve mevzuata uygun bir inşaat yaptık. Bu nedenle üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" diye konuştu.

AVUKAT: HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MÜVEKKİLİM LEHİNE AÇIKLAMA YAPTI

Coşkun'un avukatı Kübra Kalkan Çolakoğlu ise Rönesans Rezidans dışında, firmanın yaptığı diğer binaların sağlam olduğunu savunarak, "Kamuoyunda bir suçlu, bir fail aranmaktadır. Bu fail de müvekkilim olarak belirlenmiştir. Bir basın mensubunun yaptığı haber dolayısıyla müvekkilim ortaya atılmıştır. Diğer binaları yapanlarla ilgili herhangi bir şey yapılmazken müvekkilim sürekli kamuoyunda tartışılmaktadır" dedi.

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, basına yaptığı açıklamada Rönesans Rezidans'ı inşa eden müvekkilimin üzerine çok gidilmemesi gerektiğini, kendisinin yani müvekkilimin idealist bir insan olduğunu, şu an bina yıkımlarının hangi nedenden kaynaklandığının bilinmediğini, müteahhitlerin üzerine bu aşamada çok gidilmemesi gerektiği yönünde ifadede bulundu" diyen Çolakoğlu, "Yani özetlemek gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş müvekkilimin lehine açıklama yapmıştır. Müvekkilimin durumu tamamen basının yaptığı haberler sebebiyle bu aşamaya gelmiş ve soruşturma başlamıştır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Maraş Hatay Deprem