Yunanistan'dan 'Erdoğan-Miçotakis' görüşmesi açıklaması

Yunanistan Hükümet Sözcüsü, Türkiye ve Yunanistan dışişleri bakanlarının 5 Eylül'de Türkiye'de yapacakları görüşmede Erdoğan ve Miçotakis'in olası görüşmesine hazırlığı da ele alacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in olası görüşmesi hakkında açıklama yaptı. Sözcü Marinakis, görüşmenin eylül ayında olabileceğini bildirdi. 

Bloomberg haber sitesinin aktardığına göre, Miçotakis ve Erdoğan, bu eylül ayında ABD'nin New York eyaletinde yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun marjında görüşmeyi planlıyor. Marinakis, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 5 Eylül'de iki liderin olası görüşmelerini hazırlamak için bir araya geleceğini aktardı.

Buna göre, bakanlar Türkiye'deki görüşmelerinde ayrıca gelecek aylarda Selanik'te düzenlenecek olan Yunan-Türk Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısını da görüşecek. (DIŞ HABERLER)